BEKRIĆ: Staze u Južnoj Africi su kao tepih!

Srpski atletičar prezadovoljan je uslovima koje ima na pripremama * Sve je ovde na visokom nivou. Temperatura je između 25 i 29 stepeni, radimo na travnatim terenima od 400 metara - rekao je Bekrić

  • 0

Najbolji srpski atletičar Emir Bekrić oduševljen je uslovima u Južnoj Africi gde se sa trenerom Mirjanom Stojanović nalazi na visinskim pripremama.

- Sve je ovde na visokom nivou. Temperatura je između 25 i 29 stepeni, radimo na travnatim terenima od 400 metara sa šest staza koje su kao tepih, sve je obeleženo i prilagođeno trenigu. Teretana je vrhunska, uz ledene kade i tople bazene - prenosi utiske Bekrić.

Grad Potčefstrum u kojem Bekrić boravi sa trenerom Mirjanom Stojanović, sparing partnerom Milošem Raovićem, fizioterapeutom Dimitrijem Kovačom, kao i Nemanjom Kojićem i njegovim trenerom Slobodanom Nidžovićem, nalazi se na 1500 metara nadmorske visine.

- Trenažan objekt je fantastičan, pruža sve ono što je potrebno za nesmetan rad. Nalazi se u okviru njihovog univerziteta i tu treniraju najbolji sportisti sveta. To je jedini koledž u Južnoj Africi gde se studira na afrikanskom jeziku, koji je zvaničan jezik, kao i engleski. Trenutno ovde boravi veliki broj vrhunskih atletičara iz Evrope, pre svega Bondarenko, Maslak, a južnoafrički takmičari su u periodu kada imaju takmičenja. Postoji i kružna staza, staze za duga trčanja po travi. Takođe, imamo na raspolaganju sve rekvizite, teretane, fizikalnu terapiju. Zaista je sve odlično - kaže Mirjana Stojanović.

Bekrić će se u Južnoj Africi pripremati do 11. aprila.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA