DRAGAN KAPIČIĆ: Evo kad počinje rat između Zvezde i Partizana!

Legendarni košarkaš crveno-belih ističe, posle duela Čović-Vujošević, da nisu političari strasni navijači i zaljubljenici u klubove, već zainteresovani za svoje glasače, a njih je lako dobiti preko sportskih navjača

  • 2
Dragan Kapičić podiže pehar Kupa kupova osvojen u Udinama 1974. Foto: Tanjug/Tanja Valič

Legenda košarkaškog kluba Crvena zvezda Dragan Kapičić je posle TV duela između Duška Vujoševića i Nebojše Čovića izjavio da klubovima poput Partizana i Crvene zvezde stalno trebaju pare, i da političari preko sporta lako mogu da dopru do glasačkog tela.

- Sve to iza Partizana i Crvene zvezde je glasačko telo. I onda vam neko od političara kaže: 'Ja ću da pomognem'. On zovne preduzeće i kaže: 'Vidi, u okviru tvog marketinga daj odvoji za Partizan ili Crvenu zvezdu, povećaj neku cifru', i tu se stvori jedan marketinški fond koji ide tim klubovima za tu godinu. A pošto njima stalno trebaju pare, e onda se pojavljuju oni koji misle da ovi drugi imaju više u odnosu na one prve.. i tu počinje rat - rekao je Kapičić "Slobodnoj Evropi".

On tvrdi da nisu političari strasni navijači i zaljubljenici u klubove, već zainteresovani za svoje glasače, a njih je lako dobiti preko sportskih navjača.

I u vreme bivše Jugoslavije znalo se ko su u državnom vrhu bili partizanovci a ko zvezdaši, seća se Kapičić.

- Serija vojnih funkcionera su bili navijači Partizana, dok su Zvezdaši bili političari poput Krcuna Penezića, Draže Markovića... ali tada su u igri bile mnogo manje pare. Poguralo bi se za izgradnju stadiona ili da kapne za sadašnje prilike, smešna para - zaključio je Dragan Kapičić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA