U Areni će se igrati Evropsko prvenstvo u vaterpolu?

Prvenstvo Starog kontinenta u vaterpolu 2016. godine, čiji je domaćin glavni grad Srbije, moglo bi da bude održano u najvećoj dvorani na Balkanu

  • 2

Delegacija Evropske plivačke asocijacije (LEN) upoznala je delegaciju Ministarstva omladine i sporta Srbije s mogućnošću da prvenstvo Evrope za vaterpoliste 2016, čiji je domaćin Beograd, bude održano u Kombank areni.

Specijalno za tu priliku bio bi instaliran montažni bazen, naveo je izvršni direktor LEN Paolo Frihneht na sastanku sa državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta, a prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Prema Frihnehtovim rečima, ovaj model je uspešno primenjen na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Danskoj, a na isti način biće organizovano i EP koje se ovog leta održava u Berlinu.

Peruničić je rekao je da će Vlada Srbije i ministarstvo, u okviru nadležnosti i mogućnosti, pomoći organizaciju šampionata Evrope u Beogradu.

- Beograd se ozbiljno priprema da ugosti najbolje evropske vaterpolo reprezentacije. Vaterpolo je sport s dugom tradicijom, jedan od najpopularnijih u Srbiji, i verujem da ćemo ga na ovaj način još više popularisati - kazao je Peruničić, dodajući da će Srbija biti dobar domaćin kao i 2006. godine, kada je Evropsko prvenstvo poslednji put održano u Beogradu.

Današnjem sastanku, posvećenom organizaciji EP 2016, prisustvovao je i menadžer sportskih događaja LEN Marko Biri, kao i generalni sekretar VŠ Nemanja Marjan i sportski direktor VŠ Darko Udovičić.

Vaterpolo šampionat 2016. u Beogradu ujedno će biti i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre, koje se iste godine održavaju u Rio de Žaneiru.

To će biti najveće evropsko takmičenje u vaterpolu ikada, jer će se prvi put u muškoj konkurenciji nadmetati 16, a u ženskoj 12 nacionalnih timova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MNE

    17. april 2014 | 07:44

    Ne znam da li je na evropskom prvenstvu u Bg bio prosjek 500 gledalaca i to su se ulaznice bukvalno poklanjale. Kakvo crno vaterpolo u Areni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA