Divac sakupio više od milion dolara za ugrožene porodice!

Rad fondacije u oblasti razvoja filantropije dao je rezultat od 1.104.115 prikupljenih dolara, dok se 580.000 ljudi širom sveta pridružilo u naporu da filantropija bude i ostane deo tradicije stanovnika Srbije.

  • 4

Fondacija Ana i Vlade Divac saopštila je da je prikupila više od milion dolara u humanitarne svrhe i da je u 2013. godini sprovela 50 omladinskih projekata širom Srbije. Nekadašnji košarkaški as uspešan je sada kao i tokom igračke karijere.

- Uprkos teškoćama sa kojima se naše društvo suočavalo, Fondacija je imala izuzetnog uspeha u radu. U 2013. godini uspeli smo da za 36 posto uvećamo budžet u odnosu na prethodnu godinu, odnosno broj incijativa i projekata koje realizujemo.

 - Uz posvećen rad zaposlenih i mnoštvo partnera, obezbedili smo podršku za postojeće i razvili nove incijative koje će, nadamo se u godinama koje su pred nama, doprineti razvoju našeg društva i životu njenih građana - izjavio je Vlade Divac.

Fokus rada fondacije prošle godine bile su četiri značajne oblasti: podrška izbeglicama i raseljenim, unapređenje uslova za kvalitetno odrastanje dece i mladih, razvoj filantropije i razvoj socijalnog preduzetništva.

Prethodna godina za Divčevu fondaciju je bila u znaku mladih, pa je tako sprovedeno oko 50 omladinskih projekata u 23 mesta širom Srbije ukupne vrednosti od skoro 3,5 miliona dolara.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    17. april 2014 | 16:38

    Još kad bi te ugrožene porodice i dobile te pare bilo bi dobro.

  • Chika Kure

    17. april 2014 | 21:34

    Ziv bio Legeendo 100 gidina .... svaka cast

  • Zoran

    18. april 2014 | 17:41

    Mogao je da skupi neki dinar i svojim radnicima za doprinos i plate koje im nije uplatio. Ni veceg sportiste ni manjeg coveka. Sram da ga bude. Opet pere neku lovu preko humanitarnih fondova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA