KRAJ DRAME SRPSKOG OLIMPIJCA! Naši lekari mu zabranili, a italijanski dali dozvolu da se takmiči!

Tekvondista Damir Fejzić, dobio je dozvolu od čuvenog italijanskog karidologa da može da nastavi da trenira i da se takmiči. * Doktor Peliće je bio začuđen što su mi srpski lekari zabranili da treniram, kaže Damir za Telegraf

  • 8

Konačno neka lepa vest! Srpski tekvondista, najmlađi učesnik turnira Olimpijskih Igara u Londonu i osvajač brojnih medalja, Damir Fejzić moći će da donosi Srbiji nove trofeje.

 

Podsetimo, Damir ima srčanu manu (Aorta bicuspida s blago dilatiranom ascedentnom aortom) što u prevodu na srpski znači da mu je srčana aorta proširena i da postoji rizik od pucanja pri naporima, što još više dolazi do izražaja u sportu kojim se bavi.

 

Trebalo je da završi karijeru! Svi srpski kardiolozi, kod kojih je bio (Zavod za medicinu sporta Srbije, Klinički centar, prim aut,) nisu ni želeli da se dublje upute u njegov slučaj, već su svi odreda zabranili mogućnost bavljenja sportom.

 

 

Međutim, posle pregleda u Italiji, kod čuvenog sportskog karidologa Antonia Pelićea, koji se bavi sportistima i imao je priliku da vidi ranije sportiste sa ovakvim problemima, Damir je dobio dozvolu da može da trenira i da se takmiči.

 

- Sve se na kraju dobro završilo, doktor mi je rekao da mogu da treniram ali ne baš velikim intenzitetom i da mogu da se takmičim - kaže Fejzić za Telegraf i dodaje:

 

- Samo ću morati da idem na kontrole na tri meseca kako bi se pratilo stanje. Doktor je bio veoma začuđen zašto naši kardiolozi nisu dali dozvolu da se takmičim. - priča uzbuđeno Damir koga za osam dana očekuje  Evropsko prvenstvo.

 

- Važno je da sam dobio dozvolu da se takmičim, spremam se već 20 dana za taj šampionat i najvažnije je da ću ići. E sad, za rezultat ne obećavam, ali sam do sada uvek donosio zlata - rekao je Fejzić.

 

Šta reći sem srećno šampione!

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srđan

    22. april 2014 | 12:44

    Ne slažem se sa ovim. To, što je neko poznat " strani " lekar, ne znači, da je u pravu. Zašto bi sebi ovako mlad dečko upropastio život, ne daj Bože ? Posle se čudimo, kada nam umiru sportisti, mladi ljudi. Žalosno.

  • Milos

    22. april 2014 | 14:48

    Ja bih svakom ko ima neki problem sa srcem zabranio da se bavi tako opasnim tj. napornim sportom, bolje to nego da, ne daj Boze, umre takmiceci se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA