Nova bajka Čarobnjaka, molitva pomogla Pejsersima! (VIDEO) (FOTO)

Vašington sa 2:0 odlazi iz Čikaga, Pejsersi zahvaljujući Polu Džordžu izjednačili. Toronto ponovo u igri

  • 0

Čarobnjaci igraju kao u bajci. Vašington je i drugi put pobedio Čikago u prvoj rundi plejofa NBA lige i pred dva susreta na svom parketu stigao do velikih 2:0.

Preporod ekipe koja je prošle godine bio tek 12. na Istoku, nastavljen je i drugom utakmicom doigravanja, u hali gde se toliko titula slavilo.

Vašingon je najpre ispustio 11 poena prednosti koliko je imao posle uvodne četvrtine, a u četvrtoj anulirao 10 poena minusa. U produžetku je slavio 101:99 pošto je domaćin sa slobodnih bacanja preko Kirha Hajnriha ostao na nuli i bez šanse da igra još jedan produžetak.

Junak Vašingtona bio je Bredli Bil sa 26 poena, istakavšu se u poslednoj četvrtini kada je gosti stizao prednost Bulsa. Pratili su ga Nene Ilario sa 17 i Džon Vol, ubacivši 16 poena.

Bulse kojima predstojibaš težak zadatak u borbi za potpuni preokret i plasman u polufinale Istoka predvodili su Augustin sa 25 poena, Taj Gibson (22) i Žoakim Noa (20).

Indijani je trebalo puno vremena da se opameti i da shvati ako nešto ne promeni biće na 0-2 protiv Atlante. Osam minuta pre kraja treće četvrtine Pejsersi, inače najbolji tim istočne konferencije bili su u zaostatku dva poena, da bi do kraja tog perioda otišli na plus 12 (77:65).

Pol Džordž, koji je molitvom počeo meč (valjda svestan situacije u kojoj se on i igrači nalaze) odigrao je perfketno, bio glavni uzročnik na kraju lagane pobede Pejsersa (101:85). Postigao je 27 poena, 10 skokova, šest asistencija, četiri ukradene lopte i blokadu.

Koliko su Pejsersi bili van svoje igre i pored pobede govori i učinak Dejvida Vesta (osam poena), odnosno Roja Hiberta (šest).

Pero Antić je u dresu Atlante bio starter, i ubacio pet poena za 25 minuta. Očekivano Houkse je predvodio Pol Milsap sa 19 poena.

Do poravnanja u seriji je stigao i Toronto. Najprijatnije iznenađenje ligaškog dela je posle brejka Bruklina stisnuo petlju i pred svojim navijačima slavio sa pet poena razlike. Rezultatska klackalica je trajala sve vreme, a domaćin je na kraju uspeo da slavljem najavi odlazak u Njujork.

Demar DeRozan je najefikasniji igrač večeri bio sa 30 poena, Amir Džonson je imao 16, Valančijunas 14. Problem Reptorsa je što tim nastupa sa malo igrača. Ovaj meč je odigralo svega osam košarkaša, odlukom trenera sa klupe nije ulazilo njih petorica.

Startna petorka Bruklina, predvođena Džoe Džonsonom (18) poena je postigla 65 od 95 poena ekipe, pa je razumljivo da "starci" Pirs i Garnet nisu mogli bez pomoći sa strane da vuku ekipu.

Rezultati

Indijana - Atlanta 101:85 (1-1)

Toronto - Bruklin 100:95 (1-1)

Čikago - Vašington 99:101 (0-2)

Večeras igraju:

Majami - Šarlot (1-0)San Antonio - Dalas (1-0)

Hjuston - Portland (1-0)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA