Popovič trener godine, Adelman u penziji!

Greg Popovič treći put u istoriji je dobio priznanje za najboljeg trenera u NBA ligi * Posle 25 godina rada u najjačoj košarkaškoj ligi, Rik Adelman je odlučio da je vreme za kraj trenerske karijere

  • 0

Novo veliko priznanje za Grega Popoviča. Trener San Antonija osvojio je trofej "Red Auerbah", namenjen najboljem treneru NBA lige.

Ovo je treći put da iskusni stručnjak osvaja ovo priznanje, pa se tako izjednačio sa Donom Nelsonom i Petom Rajlijem, koji su sakupili isto toliko nagrada. Popovič je u karijeri četiri puta osvajao šampionski prsten sa Sparsima, a imaće priliku da osvoji i peti ove godine. San Antonio nastupa u plej-ofu gde vodi 1:0 protiv Memfisa u prvoj rundi, a drugi meč se igra u noći između srede i četvrtak.

I dok se u Teksasu slavi nagrada, iz Mineanapolisa stižu tužnije vesti . Trener Minesote Rik Adelman saopštio je da odlazi u penziju. Iskusni stručnjak posle 25 godina rada odlučio je da je došlo vreme da završi svoju trenersku karijeru:

- Mislim da je došlo vreme da se sklonim. Kada sam stigao ovde želeli smo da promenimo neke stvari i mislim da smo napravili neke korake. Ali sada smatram da je vreme da se povučem i prepustim ovo mesto nekim drugim ljudima. Zahvaljujume se vlasniku Glenu Tejloru, jer sam tzaista uživao ovde. Ovde sam zaista doživeo sjajano iskustvo, ali sada sam spreman, kao i moja supruga za novo poglavlje u životu. I veoma se radujemo tome - izjavio je Adelman, koji je dodao da će naredni period provesti sa porodicom u Portlandu i da će biti veoma zauzet, jer će se posvetiti unucima.

Rik Adelman, koji je u NBA ligu stigao 1983. kao pomoćni trener Portlanda, šest godina kasnije dobio je priliku da samostalno vodi taj tim. U karijeri je još sedeo i na klupama Golden Stejta, Sakramenta, za koji su tada igrali Vlade Divac i Predrag Stojaković, Hjustona i Minesote, a i tri puta je sedeo na klupi na Ol staru.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA