Makabi uz Barsu na F4, ostala dva učesnika odlučiće majstorice! (VIDEO)

Ponos Izraela drugi je tim koji će učestvovati na fajnal foru Evrolige, dok će CSKA - Panatinaikos i Real Madrid - Olimpijakos odigrati petu odlučujuću utakmicu kako bi dobili i druga dva učesnika finalnog turnira

  • 2

Dobili smo još jednog učesnika fajnal fora Evrolige posle Barselone. U Milanu na završnom turniru igraće i Makabi iz Tel Aviva koji je savladao u četvrtom meču Emporio Armani 86:66 i dobio četvrfinalnu seriju sa 3:1, dok će ostala dva učesnika biti poznata nakon majstorica u petak.

Košarkaši italijanskog kluba koji su bili najprijatnije iznenađenje Top 16 faze nisu uspeli da do potvrde i u četvrtfinalnim duelima sa "ponosom Izraela". Puleni Dejvida Blata su bez mnogo većih problema i u drugom duelu na svom terenu ostvarili trijumf i uz brejk na strani došli do prilike da se bore za trofej.

Gosti iz "grada mode" su imali prednost sve do poslednje četvrtine koju su odigrali neverovatno loše i primili čak 32 poena, dok su postigli deset. Aleks Tajus i Riki Hikman predvodili su momke u žutim dresovima do trijumfa sa po 16 poena, dok je u poraženom timu najbolji bio Kit Lengford sa 18 koševa.

Kada se saznalo da će jedan četvrtfinalni par činiti Olimpijakos i Real Madrid, mnogi su već unapred bili otpisali aktuelne šampione Evrope u susretu sa "kraljevskim klubom", međutim, kao i prethodnih godina pokazali su da baš kada ih otpišete oni bljesnu, pa su tako uspeli da posle 0:2 u seriji da izjednače na 2:2, pobedom od 71:62.

Zahvaljujući odličnoj igri startne petorke, u kojoj su svi upisali dvosifren broj poena, ali i mnogo većem broju asistencija od protivnika, Pirejci su došli do trijumfa koji im je obezbedio minimum još jedan meč u ovogodišnjem izdanju najjačeg evropskog takmičenja.

Brajan Danston i Lodžeski sa po 14 i Vasilis Spanulis sa 13 poena bili su najbolji u pobedničkom timu, a Danston je uz to dodao i devet uhvaćenih lopti, dok je popularni Bili imao i sedam asistencija na svom kontu. Sa druge strane samo je Rudi fernandez bio na svom nivou sa 18 poena i osam skokova.

U četvrtfinalnom paru CSKA i Panatinaikos, još uvek nije poznato ko će igrati završnicu u Milanu, pošto je u četvrtom meču trijumfovao atinski tim posle produžetka 73:72 i izjednačio rezultat u seriji na 2:2.

Peti meč ili popularna majstorica moraće da odluči koji će od ova dva tima biti učesnik finalnog turnira u Milanu, a imali su priliku igrači iz Moskve da dođu do treće pobede, da Vitalij Fridzon nije u poslednjim sekundama regularnog dela meča nagazio liniju za tri poena, pa su umesto pobede izabranici Etorea Mesine morali u produžetke.

Domaćini su bili nešto uspešniji u procentu šuta za dva poena, dok su gosti bili skoro na 50% uspešnosti ubačenih trojki, a jednak broj skokova dovoljno pokazuje koliko je bila izjednačena borba.

Kao što smo već rekli desetinku pre isteka 40 minuta, PAO je imao prednost od dva poena, ali je Fridzon šutirao iz vana i pogodio, međutim, sudije su pokazale da je nagazio liniju na 6,75 metara i umesto trojke računala se dvojka. Time se otišlo u dodatnih pet minuta gde su se bolje snašli igrači Panatinaikosa i obezbedili bar još jedan meč.

Jonas Mačijulis sa 15 i Stefon Lazme sa 14 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a uz to su imali i po pet skokova, a Dimitris Dijamantidis je po drugi put u seriji pružio lošu partiju, a indeks korisnosti mu je bio -5.

Vladimir Micov je bio najbolji kod "armejaca" sa 15 poena i pet skokova, dok je Vims ubacio koš manje. Nenad Krstić je odigrao loše, ne uspisavši se nijednom iz igre, uz tek jedno pogođeno slobodno bacanje.

Odlučujući peti meč se igra u petak u Moskvi.

Evroliga, četvrtfinale:

Panatinaikos – CSKA 73:72 trenutno u seriji: 2:2

Olimpijakos – Real Madrid 20,45 trenutno u seriji: 1:2

Makabi – Armani 86:66 trenutno u seriji: 2:1

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA