Lebron preživeo pakleni lakat i doneo Majamiju pobedu! Nova magija Portlanda (VIDEO) (FOTO)

Brejk za brejkom u NBA plejofu. Ponovo nerealno dobra partija Lamarkusa Oldridža

  • 0

Portland je na krilima nezaustavljivog Oldridža potvrdio da je hemija Blejzersa čudo jedno u ovom NBA plejofu i preti da potencijalno najuzbudljiviji par svede na odrađivanje posla.

Hjuston, koji je u ovaj plejof ušao sa ambicijama, čini se velikim skoro kao u šampionskim sezonama s početka devedestih nalazi se na pragu ispadanja u prvoj rundi, jer je posle dva meča kod kuće na nuli, a pred selidbu u Portland.

LaMarkus Oldridž je posle rekorda franšize u prvom meču sa 46 poena, zabeležio još 43 poena i potpuno neutralisao Rakete u drugom poluvremenu nepogrešivim šutevima - pobeda Portlanda od 112:105.

Neizvesna završnica je izostala, bez obzira šo je pred kraj Džejms Harden trojkom približio Hjuston na tri poena razlike. Gost je iskusno priveo utakmicu kraju.

Uz Oldridža, istakla su se trojica u redovima Portlanda: Lilard sa 18 poena, Dorel Rajt sa 15 i Mo Vilijams (13).

Hjuston je igrao dok je igrao i Dvajt Hauard okončavši meč sa 32 poena. Cela prva petorka Raketa je bila dvocifrena: Harden 18, Parsons 15, Beverli 14 i Džons 13.

MAJAMI PREŽIVEO

To što šampion sa Floride ima 2:0 protiv Šarlota u duelu drugog i sedmog tima ligaškog dela Istoka nije iznenađenje, ali jeste težina sa kojom Džejms i ekipa uspevaju da slome žilave Bobketse.

Ono što je obeležilo meč u Majamiju dogodilo se 50 sekundi pre kraja meča, kada je Lebron Džejms dobio ozbiljan udarac laktom u bradu i vrat prilikom skoka za poentiranje.

UDARAC MOŽETE VIDETI NA 2:50 SNIMKA ISPOD.

Jedva je uspeo da dođe do daha, na svu sreću najbolji igrač Hita je brzo stao na noge. Ipak, krivca, Džoša Mekrobertsa očekuje ekspresna kazna NBA lige, pitanje je da li će moći da pomogne saigračima u trećem meču serije.

Pomenuti Lebron Džejms je ponovo bio lider tima koji ima sigurnu prednost, ali se i dalje muči.

U poslednji minut je Majami ušao sa samo tri poena prednosti (prethodno je Kris Daglas promašio šut za tri Šarlota), ali je iskustvo presudilo.

Lebronovim 32 poena dodajte onih 20 Krisa Boša i 15 Dvejne Vejda, manje više, imate pobedu. Tako je bilo i sinoć

Najjača mačka u redovima tima iz Šarlota bio je Kid-Gilhrist, Al Džeferson je ubacio 18 i najavio da bi Šarlot ovu seriju mogao da okonča sa bar jednom pobedom, ako naredna dva meča kod kuće budu igrali kao u Majamiju.

DALASU TEKSAŠKI OBRAČUN

Meveriksi znaju kako se osvaja šampionski prsten, a to su potvrdili u drugom meču na terenu Sparsa, gde su stigli do prvog brejka i prednost domaćeg terena prebacili na sebe.

Ubedljiv trijumf Dalasa od 113:92 za 1:1 u seriji na Zapadu počeo je pre utakmice kada je trener San Antonija Greg Popovič dobio odlikovanje za najboljeg trenera sezone. To kao da je uspavalo njegove pulene, među kojima je samo Manu Đinobili držao priključak za ultra raspoloženim igračima Dalasa.

Prednjačio je Dirk Novicki tokom prvog poluvremena, koji je utabao put ekipi ka pobedi, a kada je 10 minuta pre kraja gost otišao na plus 20 bilo je jasno da ćemo i kod ovog para videti brejk već u prve dve utakmice.

Goste su vodili Monta Elis (21 poen), Šon Merion (20), Devin Heris (18) i Dirk Novicki (16). Uspavani San Antonio koji nikako ne bi trebalo da potceni Mevse jedno vreme je držao Đinobili (na kraju 27 poena), ali se i on predao.

Treći meč serije igra se u subotu na nedelju.

REZULTATI

ISTOK:

Majami -Šarlot 101:97 (2-0 u seriji)

ZAPAD:

San Antonio - Dalas 92:113 (1-1)

Hjuston - Portland 105:112 (0-2)

VEČERAS IGRAJU

Atlanta - Indijana (1-1)

Memfis - Oklahoma (1-1)

Golden Stejt - L.A. Klipers (1-1)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA