Partizan ruši Cedevitu na dan kada je Kecman utišao Zagreb! (VIDEO)

Pre četiri godine Kecman je neverovatnom trojkom doneo četvrtu regionalnu ligu crno-belima

  • 14

Nema tog navijača Partizana koji je posmatrao utakmicu između Cibone i Partizana, 25. aprila 2010. godine, a da se ne seća jedne od najdramatičnijih završnica u istoriji košarke krunisane nestvarnom trojkom Dušana Kecmana sa preko pola terena, samo 0,6 sekundi pre kraja.

Partizan je u produžetku imao poen prednost i dva slobodna bacanja na osam sekundi do kraja, ali je Lorens Roberts bio dva puta neprecizan sa linije penala. Loptu je uhvatio Džamont Gordon, dodao do Marka Tomasa, a ovaj je pronašao u uglu samog Bojana Bogdanovića (danas zvezde Fenerbahčea), koji je pogodio trojku.

Svi u novoj zagrebačkoj areni su krenuli da slave pobedu, uključivši i igrače i stručni štab Cibone, ali vreme na semaforu pokazivalo je da je do kraja utakmice ostalo još 0,6 sekundi.

Aleksandar Rašić je dodao loptu Dušanu Kecmanu, a ovaj sa skoro celog terena pogodio trojku o tablu i time doneo neopisivu radost crno-belima i četvrfti trofej u regionalnoj ligi.

Tačno četiri godine kasnije, očekuje nas novi duel između srpskog i hrvatskog kluba na fajnal-foru ABA lige, ovoga puta će to biti polufinale, a snage će odmeriti Partizan i Cedevita i to u Beogradu.

Hoće li ovogodišnja završnica regionalnog prvenstva izroditi novog heroja?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    25. april 2014 | 09:42

    Dok Svetinja pokori i utisa zagreb,dotle nas drzavni mutant projekat samo bruka i sramoti u svetu...Partizan-MIT ili cudo !!! Stop brukanju Srbije,gasi mutant !!

  • Zima_dolazi

    25. april 2014 | 08:46

    I mi smo juce igrali na dan kada je srusen bajern i nebo se otvorilo. Pamet u glavu, cvrsto i strpljivo, vruceg srca i hladne glave. Cedevita nece pasti sama, ali vi mozete da ih srusite, za razliku od nas. Srecno.

  • MikiGrobar

    25. april 2014 | 10:18

    Gordon do tomasa,tomas do bogdanovica ..boganovic..BOGDANOVIIIC! ....vrijeme nije isteklo Kecmaaaan I JAO! hahahahahhaha NEPROCJENJOVO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA