ANTIĆ: Real i Atletiko su dokaz dominacije španskog fudbala u Evropi!

Srpski stručnjak sa klupe je predvodio oba tima iz Madrida, koja će se sastati u finalu ovogodišnje Lige šampiona, zbog čega je posebno počastvovan

  • 5

Nekadašnji trener madridskog Atletika i Reala Radomir Antić rekao je da je srećan jer će dva njegova bivša kluba igrati u finalu Lige šampiona.

Antić je u martu 1991. godine preuzeo mesto prvog trenera Reala od Alfreda Di Stefana, dok je Atletiko vodio u dva navrata, a 1996. osvojio "duplu krunu".

- Ovogodišnje finale Lige šampiona je dokaz dominacije španskog fudbala. Veoma sam počastvovan i drago mi je što će se dva moja bivša kluba boriti za titulu - rekao je Antić za Rojters.

On je dodao da su dobra atmosfera u svlačionici i odnos igrača i trenera Dijega Simeonea glavni razlozi uspeha ekipe sa Visente Kalderona.

- Dijego je uspeo da sastavi tim od igrača željnih uspeha, koji su smanjili sopstveni ego zarad većeg cilja, što je veliki uspeh. To nije nimalo lak posao. Uvek sam govorio da neverovatni pojedinci ne znače automatski veliki tim, jer je za jedan klub najbitinije jedinstvo u svlačionici. U tome je Atletiko briljantan - poručio je Antić.

Atletiko je u polufinalu LŠ bio bolji od Čelsija (3:1), dok je Rela ukupnim rezultatom 5:0 eliminisao minhenski Bajern.

Funale je na programu 24. maja u Lisabonu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kroka

    1. maj 2014 | 17:25

    Vrati se Mister da nas sa ovom pretalentovanom generacijom odvedes na krov Evrope !!!

  • FCB Mosin

    2. maj 2014 | 09:14

    Koja dominacija. Ove godine dva spanska prosle godina dva nemacka kluba u finalu. Bayern je u zadnjih 5 godina igro 4 polufinala i tri finala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA