Da li Benfika zbog ovoga nije osvojila trofej? (VIDEO)

Prokletstvo Bele Gutmana se nastavilo, ali čini se da su ovoga puta najviše krivi igrači portugalskog kluba, jer ovoliki broj ovakvih promašaja jedna ekipa u finalu evropskog takmičenja ne sme da dozvoli

  • 0

Fudbaleri Benfike nisu ni posle 52 godine uspeli da skinu prokletstvo svog nekadašnjeg trenera Bele Gutmana i konačno osvoje neki evropski trofej, pošto su posle lošijeg izvođenja jedanaesteraca izgubili od Sevilje u finalu Lige Evrope.

Da li je kletva mađarskog stručnjaka toliko jaka ili su izabranici Žorža Žesusa sami krivi za to što nisu uspeli ni u drugoj godini za redom da trijumfuju u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Svi koji su posmatrali utakmicu uvideli su da su "orlovi" bili bolji tim na terenu i napravili mnogo više šansi da postignu pogodak, a upravo ih je to verovatno koštalo osvajanja pehara. Verovatno ni sami ne znaju koliko su imali prilika za gol, ali mi ćemo vam pokazati samo neke.

Prvo je Rodrigo u prvom poluvremenu u dva navrata bio u stopostotnoj situaciji da zatrese mrežu golmana Sevilje.

A zatim su u drugom delu meča u samo jednom napadu propustili tri prilike za pogodak koji bi im verovatno doneo titulu pobednika Lige Evrope.

Pored ovih situacija bilo ih je još nekoliko, a redom su promašivali i Lima, Garaj i ostali. Trebalo bi pomenuti da su možda i oštećeni za jedanaesterac u nadoknadi prvih 45 minuta.

Na kraju možemo postaviti pitanje da li je u pitanju zaista prokletstvo ili samo nedostatak koncentracije u završnici?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA