Petković: Srbija je dobila rvače naslednike uspešnih generacija

Bliži se kraj takmičenja u slobodnom stilu i startuje u grčko-rimskom, gde se očekuju medalje od srpskih rvača

  • 0

Bivši olimpijski šampion i promoter rvačkog prvenstva Evrope u Beogradu Momir Petković rekao je da je Srbija dobila generaciju boraca spremnih da naslede proslavljene reprezentativce, posle čijih uspeha je rvanje postalo naš najtrofejniji olimpijski sport.

- Ovo je prva generacija srpskih rvača grčko-rimskim stilom koja stasava i koja je spremna da nastavi uspešne starije kolege. Lanac je bio prekinut, ali ubeđen sam da će ovi momci dati sve od sebe i osvojiti ne jednu, već dve medalje - rekao je Petković na konferenciji za medije u "Beogradskoj areni".

Osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Montrelu 1976. godine istakao je da bi uspeh na šampionatu u Beogradu doprineo popularizaciji rvanja u Srbiji.

- To bi bila odlična stvar za srpsko rvanje. Do sada su naciju oduševljavali košarkaši, vaterpolisti, rukometaši i teniseri, a uspeh u rvanju bi bilo kruna svih tih rezultata - rekao je Petković, i zahvalio čelnicima nacionalnog saveza na pozivu da bude promoter šampionata.

- Velika je čast biti deo Evropskog prvenstva. Ovo je napravljeno na svetskom nivou, primetno je da je dosta toga urađeno. Iz iskustva znam da sve što je lepo ima svoju cenu, a meni je ovde sve na vrhunskom nivou - poručio je Petković.

O uspešnoj organizaciji takmičenja govorio je i direktor EP Rajko Baltić.

- Ovo je kruna rada u prethodnih sedam meseci. Dobijamo komplimente učesnika, čak mi je skrenuta pažnja da smo nadmašili olimpijski turnir u Pekingu pre četiri godine, kada je reč o organizaciji i lepoti dvorane - rekao je Baltić.

On je istakao da svrha šampionata nije samo postizanje vrhunskih rezultata, već i povećanje kvaliteta rvanja, iz koga bi trebalo da se iznedre novi osvajači medalja.

- Do pre nekoliko godina nismo imali predstavnike u slobodnom stilu. Grčko-rimski je tradicija, ali imamo čime da se pohvalimo i u slobodnom stilu. Rvači su se časno borili, mislim da rezultat u budućnosti neće izostati ukoliko nastavimo da radimo - dodao je Baltić.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković rekao je da su zvaničnici Međunarodne rvačke organizacije (FILA) dali najviše ocene domaćinu prvenstva.

- Bliži se kraj takmičenja u slobodnom stilu, a startuje grčko-rimski, gde očekujemo medalje. Tenzija raste, momci su spremni. Sigurno bi jedno odličije bilo kruna ovako dobre organizacije - poručio je Trajković.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA