TELEGRAF SAZNAJE: Mirko Petrović dolazi u Zvezdu samo ako svi podnesu ostavke!

Direktor Zavoda za izradu novčanica Narodne banke Srbije mogao da bude novi predsednik Crvene zvezde jedino ako mu se omogući da formira svoj tim, a preduslov za to je da ode ceo Upravni odbor srpskog šampiona, osim predstavnika Telekoma i NIS-a

  • 16

Fudbalski klub Crvena zvezda je na raskršću. Trofejni klub s Marakane živi najteže trenutke u svojoj istoriji. Izbačen je iz Evrope, dugovi su ogromni, a preti mu i izbacivanje u drugu srpsku ligu, ukoliko ne isplati bivše igrače.

 

Stanje je alarmantno. Zvezda duguje ogromne pare, više od 50 milona evra, ali najviše pritiska dug bivšim igračima Bronovickom (600.000 evra), Šišiću (150.000) i Suzukiju (230.000 evra), jer ako to ne isplati do 6. jula UEFA će je preseliti u drugu srpsku ligu!

 

Osim toga, duguje se novac i aktuelnom timu, igračima koji su osvojili titulu posle sedam godina.

 

Jasno je da sadašnje rukovodstvo nije uspelo da izvuče klub iz problema, već da donese nove (velika dugovanja igračima iz sadašnjeg tima).

 

 

Zato će sastanak UO koji je zakazan za ponedeljak uveče biti veoma buran i očekuju se ostavke jednog dela rukovodstva. Pre svih, predsednika Dragana Džajića, generalnog sekretara Miodraga Zečevića i potpredsednika Nebojše Čovića.

 

S druge strane, sve više se priča o tome da bi Mirko Petrović, aktuelni direktor Zavoda za izradu novčanica Narodne banke Srbije, mogao da bude novi predsednik Crvene zvezde.

 

Smatra se da on ima znanja da izvede klub iz problema, s obzirom na to da je vodio najveće državne firme i pokazao se kao uspešan menadžer, a bio je i predsednik KK Crvena zvezda od 2005. do 2008. godine.

 

Međutim, kako saznajemo, Petrović će doći na čelo kluba samo ukoliko ceo Upravni odbor podnese ostavku, jer želi da formira svoj tim.

 

 

Dakle, osim Džajića, Zečevića i Čovića, ostavke moraju da podnesu i potpredsednici Slaviša Kokeza i Ivica Tončev, te svi ostali članovi UO, osim predstavnika Telekoma i NIS-a, koji su dosad pomagali klub.

 

Prema Petrovićevom planu, u novom Upravnom odboru trebalo bi da se nađu svi oni koji finansijski mogu da pomognu. Jedino u tom slučaju Petrović bi prihvatio mesto predsednika FK Crvena zvezda.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

 

(Telegraf.rs)

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kilijan

    9. jun 2014 | 12:31

    Covek nije ni dosao u Zvezdu a vec ga osudjuju.Sta je ova uprava uradila,ne igramo Evropu,obecavali igravima kule i vile a na karaju nista nece dobiti pa ce onda opet da tuze Zvezdu pa eto jos veceg duga.Dajte coveku sansu.Covek je poslovan i zna posao.A ne odmah ga osudjujete.pozzz

  • Ravaneli

    9. jun 2014 | 16:06

    Sve je pocelo svadjom Dzaje i Muslina i prodajom Vidica. Kakav bi tim imali....

  • Deda

    9. jun 2014 | 13:26

    Pa naravno gde su nase pare u telekomu i nisu oni da ostanu,da se gospoda maze po glavi. A sto to narod placa nema veze,pa dali vi bre znate za sramotu,ujutru kada se pogledate u ogledalu jel osetite neku sramotu i grizu savesti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA