Ivana Španović treća na Dijamantskoj ligi u Parizu!

Najbolja srpska atletičarka odličnim skokom od 6,78 metara stigla je do bronzane medalje na ovom takmičenju * Bez obzira na rezultat naša gracija je zadržala prvo mesto u generalnom plasmanu sa 7 bodova

  • 2

Srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je odlično treće mesto na mitingu Dijamantske lige u Parizu.

Ivana je skakala odlično, ali je konkurencija bila izuzetno jaka, pa je sa skokom 6,78 metara stigla do bronze. Imala je Ivana još tri skoka preko 6,70 metara, ali nije bilo dovoljno za trijumf.

Inače, njen najbolji rezultat je 6,88 metara koji je ostvarila u Judžinu. Naša atletska lepotica je i dalje vodeća u takmičenju sa 7 bodova.

- Fantastična atmosfera na stadionu u Parizu, imala sam odličnu seriju skokova, osvojila nove bodove i zadržala vodeću poziciju, tako da sam vrlo zadovoljna nastupom - izjavila je Španovićeva posle takmičenja.

Prvo mesto osvojila je na iznenađenje svih Francuskinja Elojz Leseur sa neverovatnim skokom od 6,92 metra, što joj je najbolji rezultat sezone, a druga je bila Britni Ris sa 6,87 metara. Četvrta je bila Sara Proktor sa 6,70 metara, a peta Darija Klišina sa 6,63 metra

Ali, krenimo redom. Ivana je posle prve serije bila na četvrtom mestu sa skokom 6,55 metara, ali to je za nju bilo tek zagrevanje.

Vodeća u plasmanu Dijamantske lige već u drugom skoku je dosegla 6,78 metara i izbila na drugo mesto.

Vodeća je posle dva skoka bili Britni Ris sa 6,87 metara, ali je onda u trećoj seriji Elojs Lesur domaća atletičarka skočila 6,92 metra i izbila na prvo mesto.

To je našu šampionku posle treće serije bacilo na treću poziciju, jer je ona u trećem skoku išla na 6,76 metara, a u četvrtom na 6,71...

Izgleda da je to bilo sve od Ivane za ovaj put jer je u petoj seriji skočila 6,54 te se videlo da je umor učinio svoje pa je na kraju zadržala treću poziciju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA