Crni Brazilci, zar ste spali na nivo Saudijske Arabije, Zaira, El Salvadora?! (FOTO) (VIDEO)

Najtrofejniji tim na Svetskim prvenstvima posle poraza od Nemaca ušao u grupu selekcija koje su doživele najveće poraze na Mundijalima

  • 9

Prva asocijacija kad se spomene Brazil je da je to zemlja fudbala, iz koje su potekli najveći majstori ove igre, petostruki šampioni sveta!

Tako je bar bilo do utakmice polufinala Svetskog prvenstva u kojoj su Nemci ponizili domaćina Mundijala, čime su im narušili reputaciju fudbalskih Bogova.

Poraz Selekaa od Pancera sa čak 7:1 spada u red najubedljivijih poraza u istoriji Mundijala, pa se tako po negativnom rekordu Brazil našao u grupi selekcija kao što su Zair, Peru, Saudijska Arabija, El Salvadora...

Ovo je prilika da se podsetimo najubedljiviji poraza na Mundijalima.

Nemačka - Saudijska Arabija 8:0

Na prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji Nemci su deklasirali selekciju iz Azije, a na tom meču se istakao Miroslav Klose, koji je postigao het trik.

U strelce su se upisali i Mihael Balak, Karsten Janker, Tomas Linke, Bernd Šnajder i Oliver Birof, a ova pobeda i ne čudi s obzirom na rejting selekcije Saudijske Arabije.

Identičnim rezultatom 8:0 na Svetskim prvenstvima slavili su i Švedska protiv Kube 1938. godine, kao i Urugvaj protiv Bolivije na Mundijalu 1950. godine.

VIŠE O OVOJ VESTI ČITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM MUNDIJALU U BRAZILU!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA