SVA SREĆA PA POSTOJE PENALI: Argentina izbacila Holandiju posle jedanaesteraca i zakazala reprizu finala iz 1990!

Reprezentacija Argentine plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je u polufinalu u Sao Paulu pobedila Holandiju posle boljeg izvođenja penala

  • 9

U finalu Svetskog prvenstva u Brazilu sastaće se reprezentacije Nemačke i Argentine, pošto su "gaučosi" u drugom polufinalu bili bolji od  Holandije posle boljeg izvođenja penala, jer posle 120 minuta igre nije bilo golova. Ovo je prvi put u istoriji Mundijala, da je jedno polufinale završeno bez golova, uključujući i produžetke. 

U jednoj veoma nezanimljvoj utakmici, u kojoj su izostali lepi fudbalski potezi, napadačka igra i šanse za pogodak, izabranici Alehandra Sabele, bili su precizniji i koncentrisaniji pri izvođenju jedanaesteraca, pa će imati priliku da se osvete "pancerima"  za poraz u finalu Svetskog prvenstva 1990. godine održanog u Italiji. 

Prvi je šutirao Ron Vlar, a Romero je odbranio, dok je u prvoj seriji siguran bio Lionel Mesi. Drugi u Holandiji je preuzeo odgovornost Arjen Roben i pogodio je, kao i Ezekijel Garaj. I treći penal su promašile "lale", odnosno Vesli Snajder, dok je Aguero bio precizan. Usledila je četvrta odlučujuća serija, gde je Dirk Kajt bio siguran, ali to nije bilo dovoljno, jer je Maksi Rodrigez bio siguran. 

Holandija: Silesen - Vlar - De Vraj - Indi (od 46. Janmat) - Blind - De Jong (od 62. Klasi) - Snajder - Vajnaldum - Roben - Van Persi (od 96. Huntelar) - Kajt

Argentina: Romero - Zabaleta - Roha - Demikelis - Garaj - Masčerano - Biglia - Perez (od 80.Palasio) - Mesi - Laveci (od 97. Maksi Rodrigez)- Iguain (od 80. Aguero)

VIŠE O OVOJ VESTI PROČITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA