NAJAVA DANA: Brazil igra za treće mesto, a još se priča o sedam komada!

U utakmici za koju se mnogi pitaju zašto se igra i koja će biti mučna i za jedne i za druge, trebalo bi da se pokaže ko je od čega sazdan, jer se i ta bronzana medalja pamti u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu

  • 0

Došli smo i do meča niko ne želi da igra na bilo kom takmičenju, a kamoli Svetskom prvenstvu. To je borba za treće mesto, a iako je i to znak prestiža, jer nije mala stvar biti treći na svetu, ipak se u njemu sastaju dva tima koji nisu uspeli u svom glavnom cilju, a to je da se bore za "Zlatnu boginju". Ovoga puta za utešnu bronzanu medalju boriće se Brazil i Holandija.

Na nacionalnom stadionu u Braziliji od 22 časa sastaće se dve reprezentacije koje nisu ostvarile ono što su želele. Čini se da se ne zna koja od njih dočekuje ovu utakmicu u gorem raspoloženju, ali krenimo redom.

Brazilci su doživeli u polufinalnom duelu protiv Nemačke ne samo nacionalnu tragediju, već i rezultatsku katastrofu svetskih razmera. Poraz od 7:1 je nešto na šta niko nije smeo ni da pomisli da bi to moglo da se desi najtrofejnijoj selekciji na planeti i o čemu domaći navijači nisu nikako ni razmišljali.

Svašta se tokom prethodna tri dana događalo u ovoj južnoameričkoj zemlji posle debakla, a jedno je u ovom trenutku sigurno. To je da se to bronzano odličje mora osvojiti po svaku cenu, bez obzira na bilo šta drugo i da se barem minimalno skine ljaga sa nacionalnog sporta u toj državi, jer u suprotnom će se definitivno dovesti u pitanje budućnost fudbala u zemlji koja za njega živi.

VIŠE O OVOJ VESTI PROČITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA