NAPRED ORLIĆI: Evropski šampion ruši prve favorite prvenstva!

Derbi dana, možda i celog prvenstva, između Srbije i nemačke na programu je od 18.00 časova

  • 1

Kao i uvek kada se sastanu fudbaleri Srbije i Nemačke očekuje se spektakl na terenu, a tako će biti i ovog puta u drugom kolu grupe B EP u Mađarskoj za omladince. Svakako derbi dana, a verovatno i celog prvenstva na programu je od 18.00 časova.

Par godina unazad omladinci Nemačke su bili uskraćeni neigranjem na EP jer su uvek naletali na Špance, ali su upravo protiv starih zananaca uspeli da se domognu šampionata u Mađarskoj i to baš u godini kada su seniori zavladali svetom. Sada žele da kroz mlađe kategorije potvrde titulu iz Brazila, ali će im na putu stajati aktuelni evropski prvak.

- Nemačka je veselila i takve utakmice nas motivišu da se predstavimo u najboljem izdanju. Ovu utakmicu vidim kao šansu da se proverimo protiv možda najbolje evropske selekcije i da vidimo naš trenutni nivo. Svaka utakmica je važna, tako gledamo i na sledeću, ali sam ubeđen da će se o plasmanu u polufinale odlučivati u poslednjem kolu - rekao je kapiten srpskih omladinaca Maksimović.

Srbija je u prvom kolu odigrala 1:1 protiv Ukrajine, dok su Nemci pregazili Bugare rezultatom 3:0. Za razliku od tog meča sa Ukrajincima, selektor Paunović će najverovatnije izvršiti tri izmene u startnoj postavu. Umesto štopera Jovanovića zaigraće Babič, umesto Simića Pantić, dok će napad predvoditi Jović koji menja Mandića.

- Nerešen iskod bi nas ostavio u igri za polufinale. I poraz nas ne bi eliminisao - kratko je rekao selektor Paunović.

GRUPA B:

Nemačka - Srbija 18.00

Bugarska - Ukrajina 21.00

Tabela: Nemačka 3, Srbija 1, Ukrajina 1, Bugarska 0

GRUPA A:

Austrija - Izrael 18.00

Mađarska Portugalija 20.30

Tabela: Portugalija 3, Austrija 3, Mađarska 0, Izrael 0

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA