Penali doneli Srbiji startni trijumf na Svetskom prvenstvu! (FOTO)

Srpski rukometaši dobro su započeli takmičenje na planetarnoj smotri trijumfom nad Urugvajom do koga su došli zahvaljujući takozvanom "šut autu"

  • 1

Reprezentacija Srbije u rukometu na pesku pobedila je selekciju Urugvaja rezultatom 1:2, u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Selekcija Srbije uspešno je započela učešće na planetarnoj smotri. U prvom periodu, posle bolje igre, slavili su Urugvajci. Rezultat je bio 14:12, što govori koliko su odbrane ekipa bile dominantne kod oba tima. Naš tim je imao priliku da u poslednjim sekundama izjednači i ode ka "zlatnom golu", ali je šut Pavlovića završio iznad prečke.

U drugom periodu, naš tim je bio taj koji je diktirao ritam, bio u prednosti od jednog do tri poena, ali su uporni Urugvajci došli u poziciju da u poslednjem napadu, posle pozvanog tajm auta, golom za dva odu do pobede 2:0, obzirom da je Srbija u tom trenutku vodila 15:14.

I Urugvajci su uspeli da postignu gol, ali samo onaj od jednog poena obzirom da pirueta nije bila postignuta šutom sa okretom od 360 stepeni. Sa 15:15 se išlo u rešenje pobednika drugog perioda pravilom "zlatni gol" i naša ekipa je uspela da postigne gol preko Vujovića i izbori se za 1:1 u periodima.

Pobednik je morao biti odlučen u "šut autu" u kome su naši momci dominirali i uz dve odbrane Verkića sigurno došli do 9:6 i pobede 2:1. Radost na kraju meča je bila najbolji pokazatelj koliko su momci ušli opterećeni u ovu utakmicu, što je i normalno obzirom da je početak Prvenstva u kome jedna lopta od "pobenika pravi pokojnike" i obrnuto.

U našem timu, strelci su bili Pavlović sa 11 poena, Radaković 9, Vujović 6, Marinovic 4, Laovic 3, Milošević i Dimitrijević 2. Kod protivnika, najefikasniji je bio Santijago Maksimilijano sa 9 poena.

Sledeću utakmicu naši reprezentativci igraju pola sata posle ponoći sa selekcijom Australije. Svetsko prvenstvo u rukometu na pesku održava se u Brazilu, u Resifeu od 22. do 27. jula ove godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herr_Koki

    23. jul 2014 | 09:26

    Bravo Momci. Pobedi se u zube ne gleda! Idemo po novu pobedu veceras i po novu medalju....!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA