Srbija preskočila Grčku i dobila šansu za osvetu Crnogorcima! (FOTO)

Najzad smo dočekali da "delfini" zaigraju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj onako kako umeju, a može se reći i na vreme taman kada je počela nokaut faza i borba za medalje

  • 12

To je to, konačno! Tako se može reći za igru srpskih vaterpolista u četvrtfinalu Evropskog prvenstva gde su posle mnogo bolje igre eliminisali Grčku 13:9 i zakazali susret sa Crnom Gorom u polufinalu.

Najzad smo dočekali da "delfini" zaigraju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj onako kako umeju, a može se reći i na vreme taman kada je počela nokaut faza i borba za medalje. Posle nekoliko ne baš dobrih izdanja Savićevi puleni su pokazali zašto su svetska velesila u vaterpolu.

Sve je bilo kako treba, realizacija igrača više na nivou na kakvom bi morala da bude, a odbrana se nije dovodila u pitanje. Ono što je najbitnije jeste da smo u svakom trenutku imali igrača koji će da golom da završi napad.

Od starta meča su naši krenuli koncentrisano i jako pokušavajući da iskoriste svaku šansu u napadu koja im se ukaže i sa čvrstom odbranom i sa dosta kretanja. Miloš Ćuk je sa dva pogotka probio led, a kada je on posustao njegovu ulogu preuzeo je Slobodan Nikić, čiju će šraubu 10 sekundi pre kraja prvog perioda dugo pamtiti golman Grčke.

Napad je funkcionisao tačno kako treba, konačno smo imali dobru realizaciju igrača više, ali smo sredinom druge četvrtine imali pad u igri kada smo dozvolili protivniku da sa tri gola zaostatka dođe na jedan. Ipak, njihovu seriju je prekinuo Andrija Prlainović čiji su nam golovi mnogo nedostajali u dosadašnjem delu šampionata, ali je proradio kada je potrebno.

U tim trenucima se čekalo da proradi samo odbrana i bude na uobičajenom nivou, a ona je proradila u drugoj polovini meča. Grci nisu znali kako do našeg gola, jer i kada su dolazili u priliku za udarac isprečio bi im se Gojko Pijetlović. Milan Aleksić je od Prlainovića preuzeo dirigentsku palicu i sa dve bombe pokazao koliko naši igrači mogu, a u strelce se upisao i debitant Sava Ranđelović koji je postigao svoj prvenac na Evropskim prvenstvima.

U poslednjoj četvrtini je došlo do malog opuštanja, ali ne prevelikog da bi se ugrozilo vođstvo koje je u jednom trenutku bilo i pet razlike, a i kada je bilo možda neke bojazni, sve je to raspršio DUšan Mandić koji je sa dva gola pokazao put u polufinale i duel sa starim znancima Crnogorcima gde ćemo imati priliku da se osvetimo za prošlogodišnji poraz u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Srbija - Grčka 13:9

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović 1, Ćuk 2, D. Pijetlović, Nikić 2, Aleksić 2, Rađen, Filipović 1, Prlainović 2, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

Grčka: Calkanis, Milonakis 2, Dervisis, Tigkas, Funtulis 3, Pontikeas, Afrudakis, Delakas, Murikis, Kolomvos, Gunas, Vlahopulos 4, Galanopulos.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA