MURINJO O VAN GALU: Jako mi se sviđa, i znam da se i ja njemu sviđam

Portuglaski trener samo pozitivno govori o svom mentoru, s kojim će voditi nove bitke u narednoj sezoni Premijer lige

  • 2

Predstojeća sezona Premijer lige po mnogo čemu će biti interesantna u odnosu na prethodnu, a pogotovo zbog okršaja između menadžera Čelsija Žozea Murinja i novog "šefa" u Mančester junajtedu, Luja van Gala.

Njih dvojica su sarađivali u Barseloni između 1997. i 2000. godine, da bi potom Portugalac preuzeo Benfiku, a Holanđanin reprezentaciju svoje domovina.

- Radili smo zajdno, a onda smo pošli različitim profesionalnim putevima. Uvek smo imali fantastičan odnos. Jako mi se sviđa, i znam da se ja njemu jako sviđam - rekao je Murinjo, koji je rekao da je pratio Van Galovu prvu konferenciju po preuzimanju "đavola".

- Mislim da je bio baš pravi Luj. Luj kog ja znam je veoma iskren i pragmatičan. Neki ljudi kažu da je prilično arogantan, ali ne. Kada govorite stvari bez uvijanja i direktno, onda za vas kažu da ste arogantni, a ustvari ste samo iskreni - tvrdi Murinjo, koji je potom upitan da li postoji sličnosti između njih dvojice u smislu kritike.

- Luj je Luj a ja sam Žoze. Obojica smo jedinstveni. Nema poente da nas neko upoređuje. Ali kada su u pitanju trenerska filozofija i metodologija... pa, učio sam zajedno s njim. Razvijao sam takođe svoje ideje, ali lagao bih ako bih rekao da nešto nisam naučio od Luja, zato što jesam - završio je Žoze Murinjo.

Njih dvojica su se poslednji put susretali u finalu Lige šampiona, kada je Murinjov Inter pobedio Van Galov Bajern.

Ova dva stručnjaka će se obračunati u Premijer ligi najpre na "Old Trafordu" 26. oktobra (istog dana kada je na programu i El Klasiko u Primeri), a potom i na "Stamford Bridžu" 18. aprila.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA