Zbog ove trke F1 je vredelo ove godine ići u Mađarsku! (FOTO)

Neočekivano je Gran pri Mađarske bio najuzbudljivija trka ove sezone u "najbržem cirkusu na svetu", a za to su najzaslužniji pobednik Danijel RIkardo, ali i Luis Hamilton i Niko Rozberg kao i kiša koja je padala od starta

  • 3

Danijel Rikardo pobednik je trke za Veliku nagradu Mađarske koja se vozila na legendarnom Hungaroringu. Australijanac je ostvario svoj drugi trijumf ove sezone, ali i u karijeri i jedini je koji se peo na najviše postolje ove godine uz Nika Rozberga i Luisa Hamiltona.

Iza vozača Red Bula ostali su Fernando Alonso i Luis Hamilton koji je odbio naređenje iz boksa da pusti klupskog kolegu i rivala u borbi za osvajanje šampionata Nika Rozberga.

Bila je ovo jedna od najuzbudljivijih trka ove sezone, a kiša koja je padala dala joj je šmek koji su najveći ljubitelji "najbržeg cirkusa na svetu" čekali jako dugo Rikardo je vozio verovatno najbolju trku u svojoj dosadašnjoj karijeri, kojom je svojim suparnicima održao pravi čas vožnje po kiši, a velikani ovog sporta su se prosto utrkivali sa hvalospevima na račun mladog pilota.

Australijanac je napravio nemoguće u poslednja četiri kruga kada je sa treće pozicije krenuo u napada na šampionski podijum. Obišao je bez većih problema prvo Hamiltona, a zatim i do tada vodećeg Alonsa i stigao do drugog trijumfa u karijeri.

Nikako, ne bi trebalo smetnuti sa uma ni fantastičnu vožnju upravo britanskog vozača koji je završio trku u Hungaroringu na podijumu, iako je zbog sudara na treningu bio primoran da startuje tek sa 20. pozicije.

Najveći gubitnik ovog vikenda je svakako njegov kolega Niko Rozberga koji je sa pol pozicije krenuo, a na kraju je završio kao četvrti, iako je imao šansu da bude treći, ali je njegov najveći rival Luis Hamilton odbio naređenje iz boksa da pusti Nemca, koji je bio u naletu, u poslednjem krugu ispred sebe.

Rezultati trke na Hungaroringu:

1. Danijel Rikardo (Red Bul)

2. Fernando Alonso (Ferari)

3. Luis Hamilton (Mercedes)

4. Niko Rozberg (Mercedes)

5. Felipe Masa (Vilijams)

6. Kimi Raikonen (Ferari)

7. Sebastijan Fetel (Red Bul)

8. Valteri Botas (Vilijams)

9. Žan-Erik Vernj (Reno)

10. Dženson Baton (Meklaren)

Generalni plasman vozača:

1. Niko Rozberg 202

2. Luis Hamilton 191

3. Danijel Rikardo 131

4. Fernando Alonso 115

5. Valteri Botas 95

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandra

    27. jul 2014 | 18:52

    Neverovatna trka, Rikardo zasluzeno pobedio plus dugo ocekivana kisa, sve u svemu savrsen vikend! U pravu su komentatori sa SK1 kad kazu da Rikardo ima najveci osmeh u F1, to je osmeh koji govori: "Ljudi, ja sam STVARNO srecan!!!". Sto se tice Hamiltona i Rozberga, navijam za Red Bull, ali ako moram da podrzim nekog Mercedesovog vozaca to je definitivno Rozberg, jer je Hamilton previse egocentrican, ali ipak se slazem sa Hamiltonovom odlukom da ne pusti Rozberga, jer ne moze ekipa da odlucuje ko ce da pobedi, odlucuju vozaci koji daju sve od sebe na stazi plus Rozberg je bio predaleko da bi obisao, 1.2s je prevelika razlika. Molim redakciju Telegrafa da ubuduce bolje prati "najbrzi cirkus na svetu" jer mislim da, bar u Srbiji, nije mnogo zastupljen u medijima, a jednako uzbudljiv, ako ne i uzbudljiviji od drugih, mnogo gledanijih, sportova :-)

  • Zoran

    27. jul 2014 | 19:10

    Proklete kosačice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA