Stadion na kom su Hrvati slavili u Brazilu postaje zatvor!

Neverovatna informacija stiže iz Manausa, grada u kom su se igrali mečevi Mundijala

  • 0

Jedan od novoizgrađenih stadiona u Brazilu, na kom su se pre samo mesec dana igrali mečevi Svetskog fudbalskog prvenstva, neće više biti korišćen za sportske primene. Kako javljaju tamošnji mediji, stadion u Manausu postaće zatvor!

To je stadion za čiju je izgradnju izdvojeno čak 300 miliona dolara, i nalazi se u srcu Amazone, gde su klimtaski uslovi, vlaga i vrućina otežavali igračima da igraju utakmice.

Žalile su se reprezentacje Italije, Engleske, Portugalije, SAD i Hondurasa, a na istom stadionu je Hrvatska ostvarila najveću pobedu na svetskim prvenstvima, protiv Kameruna 4:0.

Kada je prvenstvo prošlo, svima je postalo jasno da na ovaj stadion neće imati ko da dolazi, jer ne postoji ni jedan klub na području Amazone iz najjačeg takmičenja koji bi mogao da igra u Manausu. I da ima, pitanje da li bi prosek gledalaca bio na zadovoljavajućem nivou.

Zato je odlučeno da se ova ogromna građevina koristi u druge svrhe.

- Ne vidim bolje mesto za smeštaj zatvorenika iz celog regiona od ovog stadiona. Trenutno mi vapimo za adekvatnim prostorom na kom bismo mogli da gradimo zatvor, ali dok taj problem ne rešimo, ovaj stadion je idealan - rekao je upravnik zatvora Sabino Markes.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA