ĐORĐEVIĆ: Možemo mnogo bolje i to nam je cilj

Kada se priključi kapiten Nenad Krstić dobićemo još veći kvalitet, sve će ići uzlaznom putanjom, tvrdi selektor košarkaša

  • 1

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je posle kontrolnog meča sa nacionalnom B selekcijom da njegovi izabranici još nisu tim, ali da im je to cilj.

Najbolji srpski košarkaši savladali su u Nišu, pred više od 4.000 gledalaca, B selekciju Srbije sa 83:57 (26:11, 20:15, 25:19, 12:12), u prvoj kontrolnoj utakmici posle bazičnih priprema na Kopaoniku.

- Kao prvo, želim da istaknem da se vidi rad B selekcije, da je ekipa uigrana, ima i volju i želju i da su tim, čemu mi težimo. Mi još nismo tim, međutim, to nam je cilj. Što se tiče same utakmice, ovo je za nas bio jedan trening bez mnogo taktičkih zadataka, individualnih i odbramabenih, pre svega. Možemo mnogo bolje i to će nam biti cilj - izjavio je Ðorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je dodao da je meč poslužio da vidi i isproba pojedine igrače za budućnost i predstojeće takmičenje.

- Sledi period odluka, imamo neke probleme sa povredama, što je normalno. Kada se priključi kapiten Nenad Krstić dobićemo još veći kvalitet, sve će ići uzlaznom putanjom. Što se toga tiče, optimista sam - zaključio je Ðorđević.

Najefikasniji na večerašnjoj utakmici u Nišu bili su Teodosić sa 11 Bjelica sa devet i Jović sa osam poena, dok se u B selekciji istakao Pešaković sa 19.

Srpski košarkaši pripremaju se za učešće na prvenstvu sveta, od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • patriot

    29. jul 2014 | 23:52

    Djordjevic je relativno bio dobar igrac,dosta srece imao u postizanju trojki ,posrecilo mu se 2 puta,vecina samo to pamti),i da je ostala yug skupa nikad se ne bi naigrao pored onakih asova u to doba) Ni je on kalibar za selektora (po meni)pokazace se to jako brzo.Trebalo je da ostane po strani ko Kicanovic i Dalipagic (koliko znam nikad se nisu bavili trenerskim poslom)razlog je jednostavan,tesko je preneti na igrace vec formirane "svoje fore i fazone"dolazi do kurslusa na treninzima i neminovno se gube mecevi.Odustalo se od tzv yug skole kosarke i gvozdene discipline a bogami paklena konkurencija onda na svakom mjestu po 4-5 svjetskih igraca,to danas nema ni jedna exs yug rep.Bice tesko ne sto napraviti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA