Kada ruku pruži svetski rekorder: Shvatate li koliki je uspeh napravio Stjepanović? (VIDEO)

Nemac Pol Biderman je u svojoj karijeri toliko puta zadivio svet pobedama, čak i nad velikim Majklom Felpsom. A sada je morao da ode na stepenik niže, i napravi prostor za boljeg

  • 8

Sa svojom 21 godinom, Velimir Stjepanović postao je tek treći plivač koji je uspeo da na jednom Evropskom prvenstvu osvoji zlatnu medalju u disciplinama na 200 i 400 metara slobodnim stilom.

 

Naš plivač je tiho rado jako naporno, daleko od očiju ovdašnje javnosti, i uz pobednički mentalitet koji poseduje, uspeh kao ovaj u Berlinu je bio zagarantovan. I najavljuje još veće podvige!

 

 

Za dve stotinke je u trci na 200 metara uspeo da bude bolji od jednog evropskog i, hej, svetskog rekordera, u "njegovom" bazenu! Nemac Pol Biderman je u svojoj karijeri toliko puta zadivio svet pobedama, čak i nad velikim Majklom Felpsom. A sada je morao da ode na stepenik niže, i napravi prostor za boljeg, sa suzama u očima, i da ga njegovi sugrađani pozdrave kao srebrnog.

 

 

Biderman je svetske rekorde u 200 (kada je pobedio Felpsa) i 400 metara slobodno postavio 2009. godine - 1:42.00 i 3:40.07.

 

 

Sada je Velja rame uz rame sa njim! Biderman, koji je sedam godina stariji, na prvenstvu 2012. osvojio je oba odličja koje je sada "pokupio" naš plivač. Jedini koji je još uspeo da ujedni zlatna odličja na 200/400 slobodno je finski plivač, Anti Kasvio, 1993. godine.

 

 Shvatate li sada koliki je uspeh napravio Velimir Stjepanović, iz zemlje koja u plivanje ulaže jaaako malo?

 

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

 

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • patriota

    21. avgust 2014 | 00:06

    Rasplakao me ! Bravo Kralju

  • Shn

    21. avgust 2014 | 05:48

    Pored svih onih vesti koje citamo,a gledali smo ih samo u americkim filmovina,konacno i jedna lepa da nas obraduje.Svaka cast i kapa dole

  • Гаврило Принцип

    21. avgust 2014 | 06:49

    To SRBENDO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA