Đorđević: Nikome ne priznajem da je bolji dok ne dokaže na terenu!

Teren nikada ne laže, ko pobedi na utakmici taj je bolji. Kad Toni Parker bude završavao karijeru siguran sam da će reći da mu je najdraža titula sa Francuskom, a ne one sa San Antonijom, rekao je selektor Srbije

  • 2

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Ðorđević izjavio je da bi plasman u polufinale predstojećeg šampionata sveta bio uspeh, a da bi osvajanje medalje bilo veliko kao Mont Everest.

On je ocenio da je domaćin Španija najveći favorit za zlatnu medalju, ali da će se sve ipak najbolje videti na terenu. Španija je inače u sredu deklasirala Hrvatsku sa 82:64.

- Govorio sam to i pre tri meseca kada se nije znalo da će se selekcija SAD susresti sa otkazima i povredama ključnih igrača.

- Sve je organizovano tako da Španija titulom kruniše silazak sa scene jedne velike generacije u kojoj su Gasol, Navaro, Kalderon, Rejes...

- Ali, ne priznajem da je bilo ko bolji pre utakmice. Uostalom, teren nikada ne laže - rekao je Ðorđević u intervjuu za NIN.

On je dodao da je neodazivanje igrača u reprezentaciju koje je prethodnih godina uzelo maha rezultat straha od neuspeha i dodao da u reprezentativnoj košarci, i na evropskom i na svetskom nivou, vlada nepisano pravilo da samo medalje krunišu prave veličine.

- Kada Toni Parker bude završavao karijeru, siguran sam da će reći da mu je najdraža titula prvaka Evrope sa Francuskom, uprkos brojnim NBA trofejima sa San Antonijom.

- Ovo prvo je strast, emocija, a ovo drugo posao. Isto mogu da kažem za sebe i mnoge moje kolege koji su osvojili titulu sa reprezentacijom - kazao je Ðorđević.

Svetsko prvenstvo u Španiji održaće se od 30. avgusta do 14. septembra, a Srbija će igrati u grupi A u Granadi sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragoslav iz Parcana

    21. avgust 2014 | 17:06

    Cim ti pricas o tome znaci da te igraci postuju i da si napravio tim. Napred Srbijaaaaa!

  • srem

    21. avgust 2014 | 14:06

    Sasa Djordjevic.sta reci,a ne ponoviti se.sticajem okolnosti videla sam nas tim prosle nedelje uzivo u hiotelu u BG,gde su bili smesteni.To je jedna tako fina i kulturna skupina mladih pristojnih ljudi.Nemam reci.a Sale kao i uvek.jedan g-din.Zelim im sve najbolje na predstojecem prvenstvu i samo Napred momci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA