Američke studentkinje testiraju srpske košarkašice!

Radimo kao da prvenstvo počinje sutra i svu pažnju usmeravamo ka timskim zaduženjima, rekla je selektor Marina Maljković

  • 0

Na proputovanju kroz nekoliko evropskih zemalja, Beograd će posetiti ženska košarkaška ekipa američkog univerziteta “Monmouth University” koja je član I Divizije NCAA Nacionalne Univerzitetske Sportske Asocijacije.

U sklopu tog boravka, američke studentkinje će odigrati meč sa ženskom košarkaškom reprezentacijom Srbije koja se sprema za Svetsko prvenstvo u Turskoj. Meč je na programu u Šumicama u petak od 20.30.

To će biti odlična provera za naše devojke da vide sistem rada u SAD, jer će se upravo sa selekcijom Amerike sastati u Turskoj u prvoj fazi.

-Otvorila nam se mogućnost da se sastanemo sa univerzitetom Monmaut i ja sam je oberučke prihvatila. Ta utakmica nije bila u prvobitnom rasporedu, ali sam želela da košarkašice vide američki sistem i pristup sportu, bez obzira što se radi o univerzitetskoj selekciji - rekla je Maljkovićeva.

Košarkašice Srbije ostaće u Rumi do 24. avgusta, gde će fokus biti na samoj igri.

-Ove nedelje smo u Rumi i radimo kao da prvenstvo počinje sutra. Svu pažnju na treninzima usmeravamo ka timskim zaduženjima, kako bi kroz igru napredovale na najbolji mogući način.

- Veliku zahvalnost za sjajno gostoprimstvo dugujemo Stevi Popovu, čuvenom pilotu, koji je čovek broj jedan kada je u pitanju košarka u Rumi. Takođe se zahvaljujemo i dr Nikoli Adnanđeviću koji vodi brigu o zdravlju igračica tokom boravka u Rumi - rekla je Maljkovićeva.

Posle Rume, reprezentacija Srbije putuje u Češku gde je očekuje prvi od nekolicine pripremnih turnira pred Svetsko prvenstvo.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA