KRATKO I JASNO: Upoznajte Partizanove rivale u Ligi Evrope!

Totenhem, Bešiktaš i Asteras će biti rivali Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope, a evo koje sve informacije treba da posedujete o njima

  • 5

Fudbaleri Partizana na žrebu u Monaku za grupnu fazu Ligu Evrope, upali su u grupu D, a protivnici će im biti Totenhem, Bešiktaš i grčki Asteras.

Pred beogradskim crno-belima svakako nije lak zadatak, a evo koje sve informacije treba da posedujete o rivalima kluba iz Humske

TOTENHEM

Vrednost tima: 311.5 miliona evra

Prva zvezda: Emanuel Adebajor (10 miliona evra)

Fudbaleri Totenhem u grupnu fazu su stigli tako, što su eliminisali kiparski AEL, ukupnim rezultatom 5-1. Za sada imaju sjajan start sezone s obzirom da su ostvarili četiri pobede u isto toliko utakmica. Pred početak ove sezone na klupu tima sa "Vajt Hat Lejna" stigao je bivši trener Sautemptona, Maurisio Poketino, koji preferira napadački i atraktivan fudbal.

Tim nije mnogo promenjen u odnosu na prošlu sezonu, a ove godine ambicije čelnika popularnih "pevaca" su visoke. Gostovanje na engleskim stadionama je sigurno nezaboravno iskustvo, a sve pristalice Partizana koje budu želele da putuju na ovo atraktivno gostovanje trebaju da imaju na umu, da će morati da čekaju u redovima u britanskoj ambasadi, kako bi dobili vizu.

BEŠIKTAŠ

Vrednost tima: 103 miliona evra

Prva zvezda: Demba Ba (10.5 miliona evra)

Bešiktaš se u grupnu fazu plasirao posle eliminacije od Arsenala u plej-ofu za Ligu šampiona. U Turskoj je bilo 0:0, dok je engleski tim slavio na domaćem terenu minimalnim rezultatom. Klub iz Istanbula predvodi hrvatski trener, Slaven Bilić, a turski crno-beli su ove godine ozbiljno pojačali tim kako bi prekinuli dominaciju Fenerbahčea i Galatasaraja u turskom fudbalu.

Navijači srpskog kluba sigurno svakako će želeti da putuju na ovo gostovanje, s obzirom na paklenu atmosferu koju prave turski navijači. Od Beograda do Istanbula ima 956 kilometara.

ASTERAS TRIPOLIS

Vrednost tima: 16.6 miliona evra

Prva zvezda: Martin Role (1.5 miliona evra)

Grčki klub je plasman u grupnu fazu Ligu Evrope izborio tako što je u poslednoj rundi kvalifikacija eliminisao izraelski Makabi, zahvaljujući postignutom golu u gostima (ukupni rezultat 3:3), a pre toga su izbacili nemački Majnc. U pitanju je jedna kompaktna ekipa koja ima veliki broj stranaca u timu, naročito Argentinaca. Prošle sezone su završili treći u grčkom prvenstvu, što je najveći uspeh u istoriji ovog kluba

S obzirom na prijateljstvo navijača Partizana i PAOKA, nema sumnje da će navijačke grupe ova dva tima zajedno putovati u Tripolis na utakmicu. Treba napomenuti da se Tripolis nalazi na samom jugu Grčke i da je od Beograda udaljen 1254 kilometara, a od Atine nešto više od 100 kilometara . Interesantna je i činjenica da Asteras na grčkom znači zvezda, pa će to možda biti dodatni motiv crno-belima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prometej

    29. avgust 2014 | 15:35

    Ala ce cigancici da se nagledaju fudbala.... sada mogu da bace Nefcijev dres i kupe xxxxx.

  • Skaut

    29. avgust 2014 | 19:38

    Znaci Adebajor nikako nije prva zvezda tima pa pre njega ima bar 3 igraca- Erik Lamela, Eriksen,Ljoris pa cak i Paulinjo i Soldado...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA