Katai za Telegraf: Nikad nisam dao gol Zvezdi! Nisam dobio šansu u Olimpijakosu!

"Ne bih pričao o tome zašto nisam igrao u Grčkoj, dokazaću se u Zvezdi", najavio Katai uoči predstavljanja na Marakani

  • 5

Retko koji prelazni rok prošao je bez priče da bi Aleksandar Katai mogao da dođe u Crvenu zvezdu. Ovog leta to se konačno obistinilo.

Najavljen kao veliko pojačanje, dolazi na pozajmicu iz Olimijakosa, gde se nije dokazao kao što se očekivalo, pošto je više vremena proveo na pozajmicama.

Dan pošto je potpisao ugovor, priča za Telegraf sport. Prvo, zašto više nije igrao za klub iz Pireja.

- Ne bih komentarisao moj razlog neigranja za klub iz Pireja, nije za javnost. Samo sam na jednoj pripremnoj utkmici ušao na pola sata, posle me je trener izveo i nije mi više pružena šansa. Koliko je realno da se pokaže za 30 minuta? - pita se Aleksandar Katai.

Iako je najavljen kao veliko pojačanje u odbrani titule, preko telefona se ne stiče utisak da je oduševljen zbog povratka u srpski fudbal. Sa trenerom Nenadom Lalatovićem još nije razgovaro o tom koliko će eventualno igrati.

- Nisam trenirao s ekipom, trebaće mi  malo vremena da se uhodam, za to ću iskoristiti sledeći vikend kada igra reprezentacija. Verujem u sebe i nadam se da ću se nametnuti - optimističan je Aleksandar.

Sve ove pozajmice i sedenje na klupi, ugticali su na to da mu cena na tržištu za tri godine opadne za tri puta, pa sada vredi 600.000, a kada je posle novosadskog kluba zaigrao za OFI, "vredeo" je skoro 1,5 miliona.

Kada je 2011. iz Vojvodine otišao u Olimpijakos, odmah su ga prosledili na pozajmicu u OFI, da bi odande bio vraćen u matični klub u Srbiji.

Uprkos priči da bi mogao da pojač Partizan te sezone, Grobari su na košarkaškim utakmicama jasnim transparetnima upravi stavili do znanja da Kataija ne žele na stadionu JNA. Opet umesto u Olimijakos, usmeren je na pozajmicu u Platanijas sa Rodosa, gde je na 24 utakmice postigao osam golova.

I sam priznaje da mu nedstaju kvalitni treninzi i dobar fudbal.

- Generalno, mislim da mi nije pružna šansa kakvoj sam se nadao ni u jednom prethodnom klubu. Mislim da imam mnogo toga da pokažm, jer znam da vredim. Ako nije biloprilike do sada, verujem da će biti na Marakani- ambiciozno će igrač koji je rođen 1991. godine.

Prisećajući se ranijih utakmica u srpskom fudbalu, Katai nijednom nije dao Zvezdi gol, kada je igrao za Vojvodinu, a omiljeni pogodak mu je na debiju proiv Mladog Radnika.

- Neću imati problema u duelima sa bivšim klubom, profesionalac sam i uvek se borim za klub za koji igram. Tako će biti i sada - obećava Katai.

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    1. septembar 2014 | 17:13

    Kao nisi zelio da das gol! :-)

  • deki smederevo

    1. septembar 2014 | 18:35

    fk cz je klub koji ce se raspasti do zime.Novi igraci jos nisu videli ni dinara ,strajkacima je preceno da prekinu strajk ali to nece zaustaviti tuzan kraj.

  • deki smederevo

    1. septembar 2014 | 20:33

    e moj Srbija..znam da ti nije lako i da te istina rastura .A poklonjena titula je ionako obrisana od UEFA ,zar ne!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA