DOČEK UŽIVO: Klicalo se košarkašima, kao nekada! (FOTO) (VIDEO)

Pratite sa nama dešavanja kojih smo se toliko uželeli prethodnih godina. Izabranici Aleksandra Đorđeviča su posle 12 godina doneli medalju sa svetske smotre, i Srbija i Beograd im duguje spekatakularni doček

  • 24

Očekujemo početak svečanog dočeka košarkaša Srbije, koji su nekoliko minuta posle 19 časova sleteli na aerodrom "Nikola Tesla". Posle konferencije za novinare, vicešampioni sveta će se uputiti ka Skupštini grada Beograda.

Avion sa srpskim košarkašima iz Madrida je kasnio nekoliko sati. Doček je zvanično zakazan za 20 časova, ali je izvesno da će početi tek negde oko 21.

Pratite sa nama dešavanja kojih smo se toliko uželeli prethodnih godina. Izabranici Aleksandra Đorđevića su posle 12 godina doneli medalju sa svetske smotre, i Srbija i Beograd im duguje spekatakularni doček.

SKUPŠTINA GRADA:

- Ovo posvećujem kondicionom treneru Srđanu Sariću, iz bolnice je došao danas da nas pozdravi. Kažu da ovo ispod balkona nije bilo punije još od Novaka Đokovića - rekao je Bogdan Bogdanović u izjavi za RTS, dok je u pozadini sivrao bend Miligram.

- Pre svega, hvala vam, ovo je sportsko srce Srbije! Godine 1995. je izmišljen ovaj balkon kada su tu bili moji saigrači, a sada su tu ovi momci! Vama se zahvaljujemo što ste nam dali snage, što smo radili dva meseca na pripremama da bismo se vratili sa ovom medaljom - rekao je Sale Nacionale.

Svi igrači su pozdravljeni na balkonu, a među okupljenima ispod balkona nastala je prava ludnica!

I dok hiljade navijača iščekuje dolazak naših srebrnih momaka, grupa THCF izvela je motivacionu pesmu koja je obeležila nastup naših košarkaša u Španiji - Igraj i pobedi!

 AERODROM NIKOLA TESLA:

Čim je sleteo u Beograd, Vladimir Štimac je kratkim tvitom stavio do znanja koliko je srećan što se vratio kući!

 

- Tek kad donese srebro sa Svetskog kupa, čovek shvati šta je uradio - rekao je selektor Đorđević prilikom obraćanja novinarima na aerodromu. Osim njega, obratili su se i kapiten Nenad Krstić, Miloš Teodosić, potpredsednik KSS Dejan Bodiroga i na kraju predsednik KSS Dragan Đilas. O tome čitajte opširnije OVDE.

Osim za košarkaše koji su ostvarili ogroman uspeh u Španiji, doček je priređen i za žensku reprezentaciju u streljaštvu u sastavu Jasna Šekarić, Bobana Veličković i Zorana Arunović, jer su se okitile su ekipnim zlatom u gađanju vazdušnim pištoljem na prvenstvu u Granadi. Takođe, hiljade građana pozdraviće i Davora Štefaneka, koji je u Taškentu (Uzbekistan) postao svetski šampion u kategoriji do 66 kilograma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA