Fudbaler Njukasla oboleo od raka testisa!

Jonas Gutijerez otkriće Dijega Maradone za SP u Južnoj Africi 2010 proživljava dramu

  • 2

Fudbaler Njukasla Argentinac Jonas Gutijerez otkrio je danas da boluje od raka testisa.

- Kada su mi rekli da imam rak, otišao sam kući u suzama. Ovo je najteža utakmica koju sam ikada igrao. Tek kad ti se dogodi neki problem, počneš da razmišljaš o tome. Odlučio sam da otkrijem javnosti, jer ovo je težak trenutak za mene, a mogao bi nekome da pomogne - rekao je Gutijerez za argentinsku televiziju Tik Sports.

On je prošle godine morao da ide na operaciju i sada prima hemoterapiju.

- U maju sam osetio snažne bolove u testisima i posle pogrešne dijagnoze, na ultrazvuku su mi pronašli tumor. Vratio sam se u Argentinu i platio troškove lečenja uprkos tome što imam ugovor sa Njukaslom. Novac nije bitan, već zdravlje - rekao je Gutijerez.

Bivši fudbaler Veleza i Majorke dodao je da su mu Gabrijel Hajnce i Fabrisio Koloćini dosta pomogli nakon što je otkrio da ima rak testisa.

- Hajnce mi je dao snagu. Posle sam rekao Laveciju, Demikelisu i Koloćiniju sa kojim sam veoma blizak. Igrali smo zajedno u Njukaslu šest godina i on me često zove. Postao je skoro član moje porodice - dodao je Gutijerez.

Gutijerez je za Njukasl odigrao 194 utakmica i postigao 11 golova. Ljubimac navijača postao je jer je bio deo tima koji je 2010. godine osvojio Čempionšip i izborio povratak u Premijer ligu.

Dres reprezentacije Argentine oblačio je 22 puta, uz jedan postignut gol.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA