Braimi het-trikom stao rame uz rame sa Van Bastenom i Runijem (VIDEO)

Ofanzivni vezista Porta nije mogao da poželi bolji način da debituje u Ligi šampiona

  • 0

Fantastična noć za Porto, fenomenalna za njihovog ofanzivca Jasina Braimija koji je postigao het-trik u pobedi nad BATE Borisovom (6:0) i na taj način stao rame uz rame sa legendom kakav je Marko Van Basten, ali i Vejn Runi.

Naime, Braimi je za sat vremena, koliko je proveo u igri, pogađao u petom, 32. i 57. minutu i tako postao tek sedmi igrač koji je postigao het-trik na mečevima Lige šampiona, a zanimljivo ovo je bio njegov debi u najelitnijem fudbalskom takmičenju.

- Srećan sam zbog toga i to je dobro za moje samopouzdanje. Ovo je prvi put da sam dao tri gola na jednom meču. Ne znam da li su mi ovo najbitniji golovi u karijeri, ali su važni zato što su prvi u LŠ - rekao je Braimi nakon meča.

Pre njega to je za nogom pošlo Marku Van Bastenu (1992), Faustinu Asprilji (1997), Ajegbeniju (2002), Runiju (2004), Jakinti (2005) i Grafiteu pre četiri godine.

Takođe, Porto je postavio rekord po broju datih golova na jednom meču LŠ, pošto su šest puta tresli mrežu Belorusa. Prethodno su 1994. godine dali pet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA