Evropska rukometna federacija još nije priznala Kosovo, ali je dala njihovoj ekipi domaćinstvo turnira!

Evropska kuća rukometna uvrstila ekipu Kosova za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za juniorke, a kvalifikacioni turnir će biti održan u južnoj srpskoj pokrajini. Čelni čovek srpskog Saveza Velimir Marjanović napomenuo je da će nacionalni savez uraditi sve što može da spreči prijem Kosova u EHF, ali su mali izgledi da u tome uspe.

  • 2

Evropska rukometa federacija nije priznala Kosovo, već mu je dodelila status pridruženog člana, a klubovi na međunarodnoj sceni se takmiče pod zastavom EHF.  Ipak, početkom januara ove godine EHF je dao reprezentaciji Kosova dozvolu da igra prijateljske utakmice, ali sada će početi i zvanične.

Na Kongresu Evropske kuće rukometa u Dablinu održan je žreb kvalifikacionih grupa za odlazak na Evropsko prvenstvo za juniorke u Španiju, naredne godine, a juniorke Srbije za rivale u trećoj grupi dobile su Rumuniju, Slovačku i Kosovo, a da stvar bude još gora, za domaćina turnira, EHF je odredio Kosovo!

Sve ovo se dogodilo samo dan uoči rasprave o novom zahtevu Kosovskog saveza za prijem u punopravno članstvo EHF, prenosi "Sportski žurnal"

Kvalifikacioni turnir je na programu od 17. do 19. aprila 2015. godine.

Čelni čovek srpskog Saveza Velimir Marjanović pred put na kongres u Dablin napomenuo je da će nacionalni savez uraditi sve što može da spreči prijem Kosova u EHF, ali su mali izgledi da u tome uspe.

Obzirom da po Statutu EHF o primanju novih članova odlučuje Kongres velike su šanse da ih i prime.

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    20. septembar 2014 | 10:03

    Kosovo je srce Srbije! <3 KOSOVO I METOHIJA <3

  • Asa

    20. septembar 2014 | 10:21

    Treba istupiti i bojkotovati to takmicenje! Niko ne moze da natera te devojke da igraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA