Srbija, zemlja uhapšene košarke: Top lista basket prestupnika!

Osim Dejana Koturovića, u zatvor su zbog različitih krivičnih dela završavali i drugi srpski košarkaši

  • 11

Vest da je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Dejan Koturović uhapšen u Makedoniji zbog sumnje da je falsifikovao dokumenta nije prva koja povezuje naše sportiste i kriminalne radnje.

 

Imali smo nekoliko slučajeva u kojima su konkretno košarkaši radili nezakonite stvari, zbog kojih su hapšeni, a pojedini su i služili zatvorske kazne.

 

Nikola Bulatović

 

 

Najpoznatiji je slučaj bivšeg košarkaša FMP-a, Budućnosti i Partizana je, prema optužnici, 1998. godine u Beogradu silovao tada učenicu jedne beogradske gimnazije, kada je došla u stan košarkaša radi intervjua za školski list.

 

Bulatović je osuđen pred Okružnim sudom u Beogradu na pet godina zatvora, a 2011. je uhapšen u Dominikanskoj Republici.

 

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je titulu evropskog prvaka 1997. u Španiji i titulu svetskog prvaka 1998. godine u Atini.

 

Miladin Kovačević

 

 

Momak zbog kog je Srbija platila milion dolara, govorilo se 2008. godine, kada je u studenstkom klubu u Bostonu pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera i zadao mu povrede opasne po život. Godine 2010. osuđen je na dve godine i tri meseca zatvora, odakle je pušten u novembru 2012. godine

 

Država Srbija je za njegovu slobodu iz budžeta izdvojila skoro milion dolara.

 

U septembru 2013. godine, Kovačević je potpisao za košarkaški klub Meridianu, a Telegrafu je dao ekskluzivni intervju povodom svega što se dešavalo od nemilog događaja 2008. godine.

 

Nikola Radojičić

 

 

Bivši košarkaš Crvene zvezde koji je prošao gotovo sve mlađe kategorije uhapšen je u avgustu na aerodromu u prestonici Perua Limi, jer je u stomaku pokušao da prokrijumčari kokain. Policiji je bilo sumnjivo što je često trljao stomak, a rendgen je pokazao da u njemu ima 23 kapsule s kokainom.

 

On je sa još jednim saučesnikom navodno planirao let za Amsterdam, odakle su nameravali da se prebace u Srbiju. Obojica su članovi iste bande koja se bavi trgovinom narkoticima.

 

Nikola Dragović

 

 

Kao igrač Univerziteta UCLA u Kaliforniji, 2009. je priveden u Los Anđelesu pod optužbom da je učestvovao u tuči na jednom koncertu. Ubrzo pušten da se brani sa slobode uz kauciju od 30.000 dolara.

 

Dragović, inače deo šampionske generacije koja je osvajala evropska prvenstva u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i reprezentaciji do 20 godina, nedavno je trenirao sa Crvenom zvezdom, a potpisao je ugovor sa Igokeom.

 

Godinu dana ranije je bilo navoda da je naneo telesne povrede devojci, ali nikada nije podignuta optužinca.

 

Olivera Vasić Ćirković

 

Bivša košarkaška reprezentativka Jugoslavije i Crvene zvezde jedna je od troje Srba uhapšenih u Atini 2012. godine zbog sumnje da su kao pripadnici bande "Pink Panter" planirali oružanu pljačku.

 

Olivera je i 2006. hapšena na ostrvu Krit, gde je sa trojicom saučesnika planirala pljačku zlatare u hotelu u gradu Hersonis.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matke

    1. oktobar 2014 | 09:31

    Mislim da koturovicu nije mesto medju ovom dvojicom na slikama. Svakom moze da se desi da mu neko proda auto koji je ukraden. Koturovic je kralj, a ova dvojica sto tuku decu i siluju devojcice to je vec druga prica....

  • Dragan

    1. oktobar 2014 | 07:59

    Čini mi se da je i Željko Obradović imao slučaj.

  • Nesa

    1. oktobar 2014 | 08:03

    Sto stavljate koturovica sa ovim kriminalcima u isti kos. Uvalili mu ukraden auto a svi u glas da je kriminalac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA