Sestre Dabović odvele Srbiju u četvrtfinale Svetskog prvenstva!

Izabranice Marine Maljković pobedile su Kubu rezultatom 86:79 i zakazale duel sa Turskom u četvrtfinalu Mundobasketa

  • 13

Košarkaškice Srbije uspele su da se plasiraju u četvrtfinale Mundobasketu koji se ove godine održava u Turskoj. Izabranice Marine Maljković su u osmini finala bile bolje od reprezentacije Kube rezultatom 86:79, a za polufinale će se boriti sa domaćinom turnira. Ta utakmica je na programu u petak.

Naša reprezentacija nije svakako odigrala svoju najbolju partiju na turniru, ali je i uz dosta oscilacija uspela da bude bolja od svog rivala. Utakmica je odlučena u poslednjoj deonici, kada je naša selekcija uspela da konačno slomi otpor protivnika. Najefikasnija u našem timu bila je Ana Dabović sa 21 poena, dok je Jelena Milovanović postigla 16, a Milica Dabović 14 poena.

Srbija: Radočaj 3, Mandić, Čađo 6, Krnjić, Jovanović, Milovanović 17, Butulija 9, Ajduković 8, Marković, M. Dabović 14, A. Dabović 21, Rad 8

Kuba: Očoa, Kasanova 6, Galindo, Gelis 16, Romero, Amargo 17, Povea 9, Cepeda 18, Noble 6, Fernandez, Okuendo 7, Avilja

TOK MEČA:

Na statru meča nijedna reprezentacija nije uspevala da dođe do ozbiljne rezultatske prednost. Igralo se u egalu, a poene za našu selekciju postizale su Jovan Rad, Jelena Milanović, Ana Dabović i Dajana Butulica. U drugom delu prve četvrtine, naša selekcija je malo kuburila sa igrom u napadu, pa su Kubanke uspele da steknu prednost od osam poena 21:13, da bi se na odmor otišlo sa 23:16.

Za razliku od prve deonice, naše devojke su odlično odigrale drugi period igre. Odbrana je bila na zavidnom nivou što je rezultatiralo lakim poenima u napadu, pa je Srbija uspela da stigne do vođstva od 32:30. U drugoj četvrtini probudila se Ana Dabović, kao i Dajana Butulija, odnosno Jelena Milovanović. Do kraja poluvremena uspeli smo da čak i da uvećamo prednost, ali zbog trojke Amarga na poluvreme smo otišli sa tri poena prednost - 42:39.

Treću četvrtinu je obeležio egal. Naše košarkašice su pokušavale da dođu do ubedljivije prednosti, ali je Kuba konstatno držala rezultatski priključak, da bi u finišu treće deonice uspele da preokrenu rezultat i stignu do plus četiri - 62:60.

Poslednja deonica je bila veoma napeta. I dalje je bilo rezultatski neizvesno, ali je naša selekcija uspevala da održava 2-4 poena prednosti. Tako je ostalo do poslednjeg minuta, a Kubanke nisu uspevale da odbrane nijedan naš napad u završnici, pa se Srbija zasluženo plasirala u četvrtfinale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA