Vujošević: Neka propadne Partizan, ako će to da spase državu!

Trener crno-belih je na konferenciji za medije povodom predstojećeg meča sa Solnokom najviše govorio o finansijskom stanju u klubu

  • 31

Košarkaše Partizana predstojećeg vikenda očekuje prva takmičarska utakmica u novoj sezoni protiv Solnoka u ABA ligi, a tim povodom je održana konferencija za medije u hali "Pionir" na kojoj su prisustvovali trener Duško Vujošević i Milenko Tepić.

Međutim, goruća tema u šampionu Srbije jeste problem sa registrovanjem pojačanja i finansijama u klubu o čemu je govorio strateg crno-belih.

- Odnosom prema Partizanu se vidi da je društvo u ozbiljnoj krizi. Mi imamo predviđen budžet koji nije realizovan. Prošle sezone su stigle dve plate. Partizan nije jedini koji nije plaćen na svetu, ali je jedini koji nije plaćen, a pravi rezultate. Ako je država propala zbog Partizana i ovih para, evo mi ćemo da se žrtvujemo, ali to nije slučaj. Apelujem na sve, počev od ministra, apelujem i na ljude izkluba - rekao je Vujošević.

Šef stručnog štaba srpskog šampiona osvrnuo se i na problem koji u klubu imaju i zbog dugovanja prema Jaki Klobučaru koji ne pristaje da mu se to isplati na rate zbog čega je BAT stopirao registrovanje pojačanja za novu sezonu.

- Partizan ima veće probleme nego što je Solnok. U pitanju je blokada od BAT-a, tj "slučaj Klobučar". Klub nije ispoštovao termine u kojima je trebalo isplatiti to. Nije se klub možda i diplomatski ponašao, tako što bi kontaktirao klub. U nastavku je došlo do prevare, izvesni Aleksandar Rašković je prevario Danilovića kako bi se dobilo na vremenu.

- Napravio se fiktivan ugovor kako bi Partizan dobio na vremenu, ali ako se izađe iz tih okvira Partizan mora da plati 200 hiljada. Jesmo mi bili nespretni, ali smo prevareni. Od jedne situacije 38.000 evra dugdošli smo do preko 132 hiljada i petsto. Mi smo pokušali sa njim da napravimo neku soluciju da kroz rate otplatimo taj dug. Pravno je upravu, ali moralno i sportski nije - rekao je trener crno-belih i nastavio.

- Platili smo 60.000 tu su nam pomogli prijatelji kluba. Pokušaćemo još nešto u toku dana u ratama, ali igrač na to ne pristaje. Mi nećemo moći da registrujemo verovatno Murića, Bogdanovića... Moramo još da ragovaramo sa nekim igračima kako bi napravili reprogram tih dugovanja, mi sada najmanje razmišljamo o isplatama igrača koji trenutno igraju.

Pored svih ovih nedaća Partizan ima problem i sa Poreskom upravom.

- Pored svega mi imamo problem sa poreskom upravom. Znamo svi da nismo ušli u reprogram. Sada je ukupan dug milion i trista. Kada bi bili u reprogramu, odbijale bi se kamate. Mi smo tu zakasnili. Sponzorstva koja su oko 500 hiljada kada je u pitanju Telekom, a 800 hiljada Nis. Gro tog sponzorstva je išlo u isplatu tog duga. Pošto po zakanu u na dug ide kamata na kamatu. Opet smo pred blokadu zbog kamate koja iznosi oko 70 hiljada evra što dolazi na naplatu - kazao je Vujošević i dodao da se o pojačanjima sada najmanje priča.

- Ako ukinemo BAT, jedno pojačanje treba. Ali svi trebaju da shvate da ako ne dođe Telekom, biće teško. Mora da se plaća porez, putovanja, plate. Ne možemo da dovedemo nekoga koga ne možemo da plaćamo. Šta bih ja želeo to je druga stvar. Sa Sašom smo u prijateljskim razgovorima. On je imao ponude. U nekim kontaktima jesmo, ali daleko od toga da je to blizu realizacije. Ako bude raspoložen, mi smo svakako raspoloženi na ovaj naš način. Znamo svi šta to znači.

Očigledno je da je u taboru tima iz Humske susret sa Solnokom tek na drugom mestu i da pokušavaju da što pre razreše sitiaciju u kojoj su se našli, a da stvar bude gora ni karte se ne prodaju kao prethodnih godina čemu je razlog i neigranje Evrolige. Zato je Vujošević na kraju apelovao na sponzore, navijače i prijatelje kluba da ga ne ostavljaju sada kada je najteže.

(M.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA