Srbija ima dva svetska prvaka u kik boksu!

Našu zemlju je na svetskoj smotri predstavljao kik boks klub "Sinđelić" sa svoja četiri takmičara

  • 4

Na prvom zvaničnom Svetskom prvenstvu u Londonu, dva srpska kik-boksera Nikola Noveski i Bojan Gajić osvojili  su zlatne medalje!

Noveski je trijumfovao u kategoriji do 95kg, a Bojan Gajić do 77 kg su osvojili zlatne medalje. Saša Svitlica okitio se bronzom u kategoriji do 65 kilograma. U ukupnom plasmanu Srbija je zauzela šesto mesto.

Njih trojica su članovi kluba "Sinđelić".

Otvoreno amatersko K1 prvenstvo sveta, koje se održalo u Londonu 12. 13. i 14 septembra po prvi put u svojoj istoriji je organizovala čuvena K1 federacija. Ova federacija je inače poznata po svojim profesionalnim turnirima koje organizuje širom sveta, a najćešće u Japanu gde je u zlatno vreme K1 mečeva, borbe uživo pratilo i po 90.000 ljudi.

Novi menadžment K1 odlučio je da među amaterskim borcima napravi novu bazu i nove šampione jer su borci poput Ernesto Hosta, Piter Aertsa, Remi Bonjaskog, Semi Šilta, Mirka Filipovića. ili prestali da se bore, ili su pred povlačenjem.

Na takmičenju u Londonu učestvovalo je 27 zemalja, od kojih je 17 osvajalo medalje.

Srbiju je predstavljao kik boks klub "Sinđelić" sa svoja četiri takmičara: Saša Svitlica u kategoriji do 65 kg, Bojan Gajić do 77 kg, Milan Filipović do 85 kg i Nikola Noveski do 95 kg.

Ovo prvenstvo ima veliki značaj u kik boks sportu upravo iz razloga jer je zvanično K1 prvenstvo. Do sada su mnoge federacije organizovale amaterske turnire na kojima su se borci takmičili po K1 pravilima, ali posle prvenstva u Londonu po prvi put smo dobili zvanične K1 prvake, a među njima su i dva srpska borca!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrica

    7. oktobar 2014 | 21:24

    Četa mala al' odabrana! Vi ste ponos! Živeli!

  • rade

    8. oktobar 2014 | 10:29

    zaboravili ste da pomenete trenera kbk Sindjelic, Nikolu, kome pripada velika zasluga za ove rezultate, siguran sam da bi se i zlatni borci slozili sa ovom konstatacijom, veliki rad i predanost stoji iza ovih rezultata, bez ikakve pomoci bilo kakvih drzavnih institucija

  • jovan

    8. oktobar 2014 | 10:21

    U ovoj zemlji covek moze da se obraduje jos samo kad procita neku sportsku vest! Svaka cast momci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA