IVICA OSIM: Trebalo bi zabraniti utakmice poput Srbija - Albanija!

Nekadašnji selektor bivše Jugoslavije smatra da bi UEFA i FIFA trebali malo više povesti računa o regiji Balkana

  • 9

Legendarni jugoslovenski trener Ivica Osim dao je zanimljiv intervju medijima u Bosni i Hercegovini gde je razgovarao o tamošnjem fudbalu, ali i situaciji koja se dogodila na meču Srbija - Albanija!

Osim, koji je bio selektor Jugoslavije, japana, ali i savetnik reprezentacije BIH, istakao je da bi se što pre trebalo razgovarati o svemu, a ne čekati da se nešto dogodi kako bi se ''okupili za sto.''

- Sve selekcije iz bivše Jugoslavije trebale bi se sastati i porazgovarati kako rešiti taj problem međunacionalnih tenzija - istakao je Osim za Klix.ba, a potom se osvrnuo i na moguće odvajanje ''kritičnih'' selekcija prilikom žreba:

- Ne vidim razlog zašto bismo mi bili mete za raskusurivanje i da se sve lomi preko naših leđa. UEFA i FIFA bi trebali malo više povesti računa o regiji Balkana, koja je vrlo bitna kada je u pitanju fudbal. Treba učiniti sve da se izbegnu utakmice sa atmosferama revanšizma i ratništva. Ne trebaju nam uvek utakmice kao što je Srbija-Albanija, poplave ili zemljotresi pa da počnemo razgovarati. Može se igrati i fudbal i družiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strucnjakowsky

    20. oktobar 2014 | 10:42

    Sa Hrvatakom nismo imali problema u cetiri utakmice ,sa Bosnom tu i tamo,ali Albanci su Albanci za razliku od ostalih su jako primitivniji i skloni ovakvim provokacijama.

  • Johan

    20. oktobar 2014 | 11:07

    Ajde ba i ti otkri toplu vodu.

  • srbin/albanac

    20. oktobar 2014 | 18:29

    Fair play,samo da znas da sam ti ja dao veliki + za komentar. Ali od srca! Ove "minuse" ti daju ne/sportisti,ne/ljudi i ne/srbi koji su "sišli" u BG,NS i td i kojima bake i deke prenose nacionalizam s'kolena na koleno. Zbog cega??? Zbog tih sto su "sišli u grad" i napravili kavgu. I posle se izmicu,a ostave prave patriote i ljude da slusaju svakakve bljuvotine. Sad ce i meni minusi. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA