RAMA: Odluka UEFA politički motivisana

Albanski premijer smatra da je odluka UEFA pokazala da ova institucija nije sposobna da se suoči sa rasizmom i nasiljem

  • 14

Albanski premijer Edi Rama, rekao je da je odluka UEFA povodom utakmice Srbija-Albanija politički motivisana.

Rama je u obraćanju novinarima rekao i da je ta odluka povezana s internom politikom UEFA i podržao nameru Albanske fudbalske feredacije da na nju uloži žalbu.

- Kaznivši Srbiju da odigra samo dve utakmice kao tim domaćin, iza zatvorenih vrata, UEFA je pokazala da nije sposobna da se suoči sa rasizmom i nasiljem - ocenio je Rama.

On je dodao i da postoji samo jedan način da se bitka dobije, a to je na sudu, prenela je agencija ATA.

Albanski premijer saopštio je da će stadion "Škodra" biti, po standardima UEFA, spreman 11. oktobra 2015. kako bi na njemu mogla da bude odigrana revanš utakmica Albanija-Srbija.

- Rekavši da Albanija gubi tri poena, jer je odbila da nastavi da igra, Srbija nije dobila tri poena, jer je dozvolila navijačima da prave incidente. Prema nepoštenom stavu UEFA, rasna agresija i fizičko nasilje su jednaki, kada je reč o psihičkom onemogućavanju da se nastavi utakmica - smatra Rama.

Rama je, takođe, podržao Fudbalski savez Albanije (FSHF) u nastojanju da uloži žalbu na odluku UEFA da prekinutu utakmicu u Beogradu registruje sa 3:0 za Srbiju, pošto, kako je naveo, ta odluka nije pravedna.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    24. oktobar 2014 | 21:50

    RAMA -MARGARIN, U SVE SE MEŠA.

  • Сима

    24. oktobar 2014 | 23:37

    Тако је Рама!Срби су вас напали без разлога,нисте ви провоцирали,нисте нам заболи прст у око,ви сте само хтели да играте фудбал и наравно да имате право да чувате и браните заставу која симболизује ВАЂЕЊЕ ОРГАНА ЖИВИМ ЉУДИМА И ПРОДАЈУ ИСТИХ!

  • Aca

    24. oktobar 2014 | 21:45

    Bora Corba oooo kako je lepo biti glup

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA