OGLASIO SE I ĐURIĆ: Evo koga je predsednik Partizana okrivio za odluku UEFA!

Prvi čovek crno-belih smatra da odgovornost za kaznu UEFA snose oni koji su dozvolili huliganima da uđu na stadion i upadnu na teren

  • 29

Niko u Srbiji nije bio zadovoljan odlukom koju je donela UEFA povodom dešavanja na meču Srbija - Albanija u Beogradu. Data, a zatim oduzeta pobeda našoj reprezentaciji, šokirala je i ljude u Partizanu, na čijem je stadionu bio održan meč i došlo do incidenata, a predsednik crno-belih, Dragan Đurić ipak, je pronašao krivca za to što su huligani uleteli na teren.

- Bila je ovo krajnje neobjektivna odluka UEFA, ali državni organi bi trebalo da se zamisle zašto je došlo do ovakve odluke. Morali bi srpskoj javnosti da objasne kako je 100 pijanih uligana sa vođom iz Đenove pušteno na stadion. Da li hoćemo srpski "Hejsel"? Neko je želeo da se desi krvoproliće, a to su želeli i u Đenovi. Isti si to kreatori - rekao je Đurić za "Novosti" i dodao da je bilo mnogo signala pre meča da bi moglo doći do incidenata.

- Komesar za bezbednost FSS, Milivoje Mirkov je na vreme obavestio državne organe, ali niko nije reagovao. Da navijači nisu ušli ne bi bilo kazne, bilo bi 3:0 za nas. Dakle, nas nije kaznila UEFA, već oni koji su dozvolili da pijani huligani uđu na stadion. Brzo smo zaboravili Đenovu. Šta bi sa istragom? Sve je to sramno, sve je to ista družina.

- Javno pitam zašto MUP nije obavestio javnost o istrazi iz Đenove, a rekli su da je sve završeno. U čemu je problem? Dogodila se nova Đenova, a kad će se počinioci izvesti pravdi? Žao mi je momaka koji igraju za reprezentaciju - rezigniran je predsednik Partizana propustima u organizaciji meča koji se ponavljaju već godinama.

Prvi čovek kluba iz Humske nije odbacio ni odgovornost Fudbalskog saveza Srbije koji je, kako kaže, ostao sam da se bori protiv huligana na fudbalskim terenima.

- Žao mi je ljudi iz FSS, ali i njih pitam zašto ne izađu javno i kažu da su ostavljeni sami da se bore protiv huligana. Neka objasne koga su sve obavestili, kome su slali mejlove sa unapred režiranim scenariom, pa neka ti koji su dobili dopise objasne zašto nisu reagovali i preduzeli neophodne mere, to je njihova obaveza. Isto tako neka neko kaže ko je naredio da policija ne bude unutar stadiona oko celog terena - završio je Đurić za "Novosti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    25. oktobar 2014 | 10:34

    Ne verujem sta pisem ali je napokon neko rekao isto sto mnogi misle. Za ovu izjavu svaka cast.

  • Oto

    25. oktobar 2014 | 10:20

    Nisam verovao da ću ovo izjaviti, ali dotični je potpuno u pravu.

  • Rade

    25. oktobar 2014 | 10:04

    Sve tačno rekao od A do Š. Zna se ko je u Beogradu priželjkivao nerede da bi gospodin Karadzic bio smenjen. Grupa maloumnika uz blagoslov politike hara srpskim fudbalom zarad ličnih interesa. Naravno, sve vreme se prikrivaju iza paravana nekada velikog kluba. Jedino što je malo verovatno da su računali na dron, pa se izjalovilo da samo naša strana bude kriva. Mada, politička odluka UEFA, nema sumnje, nas je izbacila u prvi plan, ali i sve namere domaćih mešetara...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA