ĐOKOVIĆ: Sada više razmišljam o porodici, nego o prvom mestu!

Srpski teniser okrio novinarima da se trenutno ne opterećuje time što mu Rodžer Federer diše za vratom na ATP listi, jer je očinstvo promenilo njegove prioritete

  • 5

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je u Parizu da će ubuduće nastojati da što više vremena provodi sa porodicom. Srpski teniser učestvuje u francuskoj prestonici na poslednjem mastersu sezone, gde brani titulu, a to će biti njegov prvi nastup otkako je prošle nedelje postao otac.

- Rođenje sina za mene je najvažniji trenutak u životu. Nadam se da će to pozitivno uticati na moju karijeru. U pogledu mog pristupa tenisu ništa se ne menja, ovde sam, i dalje se borim i takmičim i pokušavam da ostanem broj jedan u svetu. Jedino ću nastojati da ubuduće provodim što više vremena sa porodicom - rekao je Ðoković.

Kako je istakao, voleo bi da svakodnevno bude sa suprugom i sinom.

- To ponekad, naravno, neće biti moguće, kao na primer ove nedelje, jer je beba previše mala za putovanje. Poznato je kakav je život tenisera, stalna putovanja, avioni i hoteli, ali ja ću se potruditi, koliko god je to moguće i počevši od sledeće godine, da ta putovanja budu porodična. Za mene je važno da učestvujem u odrastanju svog deteta koliko god mogu - istakao je Ðoković.

Srpski as do kraja godine brani 2.500 bodova, pošto je u 2013. osvojio i masters u Parizu i završni turnir u Londonu, a na prvom mesti ATP liste ugrožava ga Švajcarac Rodžer Federer, koji trenutno zaostaje 2.230 bodova.

- Iskreno. trenutno se osećam kao da sam već broj jedan i na kraju godine. Naravno da mi je cilj da ostanem na čelu liste, uvek imam najviše ambicije, ali otkako sam postao otac najviše ramišljam o porodici - poručio je on.

Osim prošle, Ðoković je osvojio trofej u Parizu i 2009. godine, a njegov prvi rival sutra će biti Nemac Filip Kolšrajber.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    28. oktobar 2014 | 09:30

    To samo dokazuje da ne zaslužuješ više prvo mesto. Porodica ti je jedna od najbogatijih na svetu a ti misliš o njima. Pa ne igraš ti 7 dana u nedelji po 8 sati. Mnogi od nas rintaju napornijue od tebe i imaju puno vremena za svoju porodicu. Sem toga, nije ti ostalo još puno do kraja karijere, trebao bi da zapneš. Ajde sada patriote, lupajte minuse, naše je sve najbolje bezuslovno...

  • Alpski srbin

    28. oktobar 2014 | 04:51

    Cao papa.

  • P.F.C.

    28. oktobar 2014 | 08:03

    A ja o tebi ne razmisljam uopste i nikad.Nebitan si lik. GROBARI No.1 !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA