TSS demantovao da će Srbija ugostiti Hrvate u Kraljevu

Čelnici teniskog saveza Srbije objasnili su da je tek napravljen prvi korak da domaćin duela Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske bude grad Kraljevo

  • 1

Teniska reprezentacija Srbije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis Kupa, početkom marta naredne godine, ugostiće selekciju Hrvatske, ali još nije precizaran grad domaćin, iako se pojavila informacija da će to biti Kraljevo.

 

Iz teniskog saveza su poslalai saopštenje, koje prenosimo u celosti, a u njemu se objašnjava da još nije doneta definitivna odluka gde će se igrati mečevi Srbije i Hrvatske.

 

Posle izvlačenja žreba za prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa ( Srbija - Hrvatska, 6-8 mart, 2015) Teniski savez Srbije dobio je ponudu tri grada koji su ponudili da budu domaćini ovog sportskog događaja. U Nišu i Novom Sadu do sada je igran Dejvis kup, pa je delegacija TSS na čelu sa Bogdanom Obradovićem, selektorom reprezentacije, u sredu 29.oktobra 2014. posetila Kraljevo, grad koji je takođe ponudio gostoprimstvo, kako bi se upoznali sa svim ponuđenim uslovima, kapacitetom hale i hotelskim smeštajem, takođe i upoznali domaćine sa veoma preciznim uslovima ITF kada je organizacija ovakvog događaja u pitanju.

 

 

Utvrđeno je da grad Kraljevo sa svojim kapacitetima ispunjava uslove da bude grad domaćin našim najboljim teniserima, ali je to tek prvi, svakako neophodan, ali još nedovoljan uslov da se donese konačna odluka. Posle ove posete Kraljevo i sportski objekat će posetiti tehničko-stručna služba TSS, pa tek posle njihovog preciznog izveštaja prema ITF u Kraljevo će stići i komisija Međunarodne teniske federacije, kako bi se načinio kompletan izveštaj.

 

Tek na osnovu svih ovih izveštaja i dokumenata Upravni Odbor TSS će doneti konačnu odluku o gradu domaćinu meča prvog kola Dejvis kupa. Dakle, informacija u delu medija da je već donešena odluka da je Kraljevo domaćin ne odgovara istini i prenesena je proizvoljno.

 

Treba istaći da se selektor Obradović veoma pohvalno izrazio o kandidaturi Kraljeva, podržao ideju da meč treba igrati u mestu koje ima veoma bogatu sportsku istoriju i publiku kakvu malo koji grad ima. Takođe je pomenuo da se u razgovoru sa Novakom Đokovićem složio da nam je za meč protiv Hrvatske publika veoma važan faktor, pa je samim tim Kraljevo u prvom planu, ali dok inspekcije ITF ne završe svoj deo posla odluka ne može da bude donešena.

 

Teniski savez Srbije

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    30. oktobar 2014 | 11:32

    Treba pružiti šansu i drugim gradovima,normalno ako imaju kapacite i ispunjavaju uslove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA