VOJA STANKOVIĆ: Kad Sale Ilić uđe na teren znam šta prvo moram da uradim!

Vojislav Stanković je u razgovoru za Telegraf izneo svoja očekivanja pred derbi meč sa Vojvodinom, otkrio je od kojih igrača tima iz Novog Sada odbrana crno-belih najviše strahuje, ko je favorit u tom meču, krizi rezultata Partizana, saradnji sa Ćirkovićem, kapitenu Saši Iliću

  • 4

Partizan je imao savršen start sezone u domaćem prvenstvu, a izabranici Marka Nikolića sa manje uspeha nisu igrali ni u kvalifikacijama, a zatim i na početku takmičenja u Ligi Evrope. Ipak od meča sa Asterasom uvideo se pad u igri crno-belih, posle kojeg je jedina radost za navijače usledila u 147. derbiju, kada je pobeđena Crvena zvezda sa 1:0.

Međutim posle tog meča usledila su dva kiksa u domaćem prvenstvu, protiv Jagodine i OFK Beograda u zaostalom meču, pa u derbi sa Vojvodinom, koji se igra u nedelju od 19 časova na stadionu u Humskoj, crno-beli ulaze sa istim brojem bodova. Zamenik kapitena crno-belih Vojislav Stanković za Telegraf je otkrio od kog igrača Novosađana odbrana crno-belih najviše strepi.

- Lagano se pripremamo za meč sa Vojvodinom, nismo ih još analizirali od detalja, a koliko sam pratio njihove mečeve, ali i iz iskustva iz prethodnih sezona Enver Alivodić je najopasniji fudbaler. Tu naravno treba spomenuti i napadača Veselinovića, malog Gaćinovića - rekao je Stanković i dodao da je pred ekipom pravi derbi polusezoni:

- Igraju prvi i drugi na tabeli, pa je lako zaključiti da je reč o derbiju. Imamo isti broj bodova, mala uloga favorita je na našoj strani, jer igramo pred našim navijačima - rekao je zamenik kapitena crno-belih.

Od kada je Branko Ilić iz taktičkih razloga prekomandovan u vezni red iskusni štoper crno-belih za kolegu u zadnjoj liniji dobio je mladog Lazara Ćirkovića, a saradnja sa njim prema njegovim rečima mu odgovara.

- Bane je dosta iskusniji od Lazara, mnogo toga je prošao u fudbalu. Ćirković je sa druge strane perspektivan. Odlično smo igrali na početku, a u poslednje vreme imamo nekih propusta, u nekim situacijama nismo bili sigurni - rekao je Stanković, koji smatra da je ekipa zbog velikog broja utakmica u dosadašnjem toku sezone pala u igri:

- I vrhunski klubovi imaju pad forme. Imamo mnogo utakmica iza sebe, a pravi momenat da se izdignemo iz ove situacije je derbi sa Vojvodinom - rekao je Stanković i dodao da je jesenja titula još daleko:

- Imamo nezgodan raspored do kraja jeseni, kako u domaćem prvenstvu tako i u Evropi. O tituli, na kraju polusezone ćemo pričati kada dođe vreme - rekao je  zamenik kapitena crno-belih.

Štoper Partizana, kojem na zimu istuče ugovor, na početku sezone dovođen je u vezu sa dva kluba iz Italije, ali do transfera nije došlo.

- Nije realizovan nijedan od transfera, ni u Lacio, ni u Palermo. Na kraju polusezone sešćemo i videćmo gde ću nastaviti karijeru - rekao je Stanković i za kraj objasnio zbog čega Saši Iliću predaje kapitensku traku, kada crno-bela "22-ka" ulazi u igru sa klupe:

- Zna se da je Sale kapiten i ikona kluba. Znam šta trebam da uradim kada Sale uđe u igru. Time pokušavam da pokažem poštovanje prema njemu kao čoveku i igraču. Čast je stajati uz njega na terenu - zaključio je Stanković.

(P. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Паја

    31. oktobar 2014 | 11:04

    Нормално да знаш.Да је нормалан тренер и управа не би био ни у протоколу,а камоли носио капитенску траку.Понижавајуће.Ко све игра фудбал данас!

  • Nih

    31. oktobar 2014 | 17:22

    Mislim da te sad ne bi primili ni u Dinamo Vranje!!!!! Ali dobro, ovo je Srbija, igraju igraci, koji ne znaju da centriraju iz kornera. Jedan od njih si i ti!!!!

  • Aca

    31. oktobar 2014 | 10:54

    Vi imate samo domace utakmice, iz evrope ste ispali, tako da tu mogu i rezervisti igrati, a vi se odmarajte za prvo mesto u JSL!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA