Pročitajte dirljivo pismo jednog profesora posvećeno Saši Iliću!

Kapiten crno - belih neiscrpna inspiracija mnogima, pa i ovom gospodinu čiji je tekst našao mesto na sajtu kluba iz Humske

  • 7

Sajt Fudbalskog kluba Partizan pohvalio se pismom koje je profesor Duško Vićentić napisao u čast kapitena crno - belih Saše Ilića, koji je nedavno odigrao 700. meč u dresu kluba čiji je član od 1988. godine.

 

Prenosimo ga u celosti, a vama evo i prilike da se podsetite kojih 7 mečeva će Sale večno pamtiti kao član Partizana.

 

"Sada kada su ravnice sve veće, a planine sve ređe, gotovo nestvarnim se čini stajati sa strane i posmatrati tu fantastičnu kreaciju, kako svakim danom i dalje raste do nezaborava, a opet znati, da je svih ovih godina zidana tiho, posvećeno i nenametljivo, dok smo svi zajedno uživali u privilegiji da budemo svedoci i saučesnici njenog postojanja.

 

Sudbina je bila naklonjena Partizanu kada mu je podarila Sašu Ilića. Razume se da sudbina nije stvar slučajnosti, već pitanje izbora i nije nešto što se tek tako samo čeka, već nešto što se postiže i za šta se daje.

 

 

A Sale zna i jedno i drugo, i da postiže i da se daje, onako kako srce vuče i kako vernost nalaže. Jer nije crno-beli dres to što nas tera da pevamo čoveku koji ga nosi, već je čovek taj koji nas pokreće da pevamo crno-belom dresu.

 

Zato „ Ilić Kapiten“ ne znači samo nedvosmisleno ubeđenje da će na teren stupiti neko ko ume, zna i hoće, već potpuno spokojstvo saznanja da je sada tu neko naš, ljudina i vojnik za sva iskušenja, teškoće i nepravde.

 

Verovatno nam ne bi bilo lako da se dogovorimo koji je to trenutak kada smo po Kapitenu počeli da merimo odanost Partizanu. To najpre zbog toga što i nije bio prosto trenutak, samo kap koja je prepunila čašu, već sedam stotina čitavih malih života koji su nam prepunili srce.

 

 

Da, 63000 fantastičnih minuta koji su učinili da neki sinovi odžive čudesne momente, koji bi inače postojali samo u pričama njihovih očeva, 700 dobrih razloga o kojima su zajedno pevali, znajući da statistika meri tim brojem ono što je u posvećenosti beskrajno, a u ljubavi nesamerljivo.

 

I zato, kada se sa tribina začuje ono:„…ja bih da igra još malo, jer je Sale samo jedan…“, onda to nije samo strepnja i želja da se čarolija nastavi, već bajkovito saznanje, da će Sale sasvim izvesno igrati i dalje, sve dok bude Partizana i srca koja kucaju za njega."

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    20. novembar 2014 | 11:16

    SASA ILIC-LEGENDA SVETINJE I NJEN ODANI VOJNIK !!! PARTIZAN IZNAD SVIH !!! Partizan-MIT ili cudo-JEDINI PONOS SRBIJE !!!

  • Realan

    20. novembar 2014 | 12:25

    Legenda...

  • Jeeew

    20. novembar 2014 | 12:24

    Ufff, svaka cast, jer je Sale samo jedan !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA