MUČE VAS PROBLEMI? TOP osam saveta da se oslobodite stresa!

Stres će skratiti vaš život, učiniće vas gojaznim, pokvariće rezultate vašeg treniranja, i učiniće da imate loše performanse u svim aspektima života.

  • 3

Poslednjih godina ljudi su suočeni sa nečim što ranije nikada nije bilo pominjano u civilizaciji- a to je STRES

Ubrzan način života, problemi na poslu, školi fakultetu, svakodnevno utiču na pojavu stresa koji umanjuje kvalitet ljudskog života.

Stres će skratiti vaš život, učiniće vas gojaznim, pokvariće rezultate vašeg treniranja, i učiniće da imate loše performanse u svim aspektima života.

Koristite ovih osam strategija kako bi kontrolisali poteškoće koje nameće moderan život.

Savet*1: Trening Snage

Trening snage je odličan način da smanjite fiziološki hronični odgovor stresa uzrokovanog životom, jer podiže prirodni anti-stresni sistem organizma. Takođe povećava upotrebu energije, izgradnju mišića i čini da se osećate dobro. Dobra stvar vezana za trening snage kada je kontrola stresa u pitanju jeste da on dozvoljava da se oslobodite agresivnosti, rešite probleme u glavi, i TAKOĐE poboljšava antioksidativni sistem organizma.

Savet *2: Radite Jogu

Praktikovanje joge pomoćiće minimiziranje senzacije stresa.

Savet *3: Meditirajte

Baš kao i joga, meditacija pruža sigurno ali strukturirano vreme da se rešite stresa. Zanimljivo, studije pokazuju da je redovna praksa meditacije EFEKTIVNIJA nego joga u snižavanju markera inflamacije koja oštećuje ćelije i uzrokuje starenje.

Savet *4: Uzimajte Dosta Omega-3

Omega-3 riblja ulja su se pokazala da smanjuju inflamaciju u telu i studije kažu da ono može da pomogne borbu protiv hroničnog stresa.

Savet *5: Jedite hranu bogatu antioksidantima.

Hrana bogata antioksidantima kao što su bobice i lisnato zeleno povrće povećaće hormon glutation i minimiziraće efekte hroničnog stresa, ali ne zato što se antioksidanti iz ove hrane bore protiv stresa sami.

Savet *6: Pijte zeleni čaj

Zeleni čaj je dobro poznat da je bogat antioksidantima i da snižava stres. Kako bi doživeli redukciju stresa od čudesnog zelenog čaja, pošteno veliku dozu morate da unesete dnevno.

Savet *7: Radite refleksologiju stopala

Refleksologija stopala je oblik rada na telu gde vi pritiskate određene delove stopala na sličan način kao masažu. Dizajniran je da pogađa refleksne oblasti stopala kako bi se poboljšao protok energije u telu, i pokazalo se da značajno redukuje doživljavanje stresa i umora.

Savet *8: Smejte se

Ovo nije iznenađenje, ali je baš efektivno kada je redukovanje stresa u pitanju i jačanje imunog sistema.

Vladica Jovanović

Personalni fitnes trener i trener šampiona

www.fitnessclubvladica.com

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    29. novembar 2014 | 09:35

    Mr. Big, najbolji fotograf! Fotke ostavljaju bez daha!

  • Aleksandar Beč

    29. novembar 2014 | 09:23

    Zar nije riba trebala da bude kod omega3 a ne kod zelenog caja

  • Milos Markovic

    30. novembar 2014 | 13:00

    Hvala Raso :) Milos-MR.BIG

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA