ČOVIĆ: Turske vlasti pobedile manipulacije koje su plasirali pojedinci iz Galatasaraja!

Nema utehe. Marka Ivkovića više nema i ništa ga ne može vratiti. Ipak, ohrabruje činjenica da su turske vlasti nakon jasne i odlučne intervencije vrha Republike Srbije pokazale ozbiljnost i da su povodom ovog tragičnog slučaja brzo odreagovale, kaže predsednik Crvene zvezde

  • 2

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da ohrabruje činjenica da su turske vlasti nakon jasne i odlučne intervencije vrha Republike Srbije pokazale ozbiljnost i brzo reagovale u istrazi povodom ubistva navijača crveno-belih Marka Ivkovića.

Nakon potvrde informacija da su privedena i u policijskom pritvoru zadržana lica koja su osumnjičena za Ivkovićevo ubistrvo, Čović je izrazio nadu da će počinioci biti procesuirani i oštro kažnjeni.

- Nema utehe. Marka Ivkovića više nema i ništa ga ne može vratiti. Ipak, ohrabruje činjenica da su turske vlasti nakon jasne i odlučne intervencije vrha Republike Srbije pokazale ozbiljnost i da su povodom ovog tragičnog slučaja brzo odreagovale. Sada ostaje da se nadamo da će počinioci stravičnog ubistva u Istanbulu biti procesuirani i oštro kažnjeni - rekao je Čović za klupski sajt.

On je dodao da je život 25. godišnjeg navijača Crvene zvezde tragično okončan i da se zato se mora poslati jasna i upečatljiva poruka kako se takvi događaji više ne bi dešavali.

- Jedan od načina treba da bude i izricanje maksimalnih kazni za počinioce - smatra Čović.

Predsednik Crvene zvezde očekuje da će se u praćenje celog slučaja uključiti i nadležni organi Republike Srbije i da će im biti omogućeno da imaju uvid u kompletan razvoj situacije, odnosno da će biti ispoštovani svi standardi kao i u slučaju ubistva francuskog navijača Brisa Tatona.

- Dobro je što je Turska kao država adekvatno odreagovala na pravovremenu reakciju nadležnih organa Republike Srbije. Turske vlasti su uspele da pobede manipulacije koje su plasirali pojedinci iz Galatasaraja, a koje su dodatno raspršivali turski mediji-  zaključio je Čović.

Predsednik Crvene zvezde posebno je zahvalio nadležnim državnim organima Republike Srbije i ambasadoru Turske u Beogradu Mehmetu Bozaju, koji su se veoma angažovali povodom celog slučaja.

Dvadesetpetogodišnjeg Ivkovića ubili su navijači Galatasaraja prošlog petka u Istanbulu uoči utakmice košarkaške Evrolige sa Crvenom zvezdom, a sahranjen je u ponedeljak na Bežanijskom groblju u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    29. novembar 2014 | 11:19

    I kako ce FIFA da kazni Srbiju ovaj put?

  • Сале :)

    30. novembar 2014 | 23:54

    па приказали погрешног као убицу!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA