Srpkinje na krosu u Bugarskoj napadaju medalje!

Terzićeva, Jevtićeva i Stolićeva 14. decembra nastupaju na Evropskom prvenstvu

  • 0
Evropsko prvenstvo u krosu na beogradskom Ušću Foto: Telegraf

Pod sjajnom organizacijom Evropsko prvenstvo u krosu prošle godine je održano u Beogradu, ove godine se održava 14. decembra u Bugarskoj.

Put Bugarske krenula je srpska reprezentacija u sastavu: Amela Terzić, Olivera Jevtić i Sonja Stolić koju predvodi selektor Atletskog saveza Srbije Slobodan Popović, zajedno sa trenerima Rifatom Zilkićem i Slavoljubom Kuzmanovićem.

Amela Terzić je na prošlogodišnjem kontinentalnom kros prvenstvu u Beogradu bila druga u uzrastu mlađih seniorki ove godine očekuje još sjajniju medalju.

- Na krosu Evrope su pobeđivali atletičari koji su sada jedni od najboljih svetskih trkača. Ja prelazim sa 1500m na 6000m, što nije ni malo lako, ali mi je sve to potrebno kako bi bila još bolja. Spremala sam se na pripremama u Ulcinju sa trenerom Rifatom Zilkićem i klupskim drugovima, očekujem jako takmičenje i daću sve od sebe - rekla je Terzićeva.

Olivera Jevtić i Sonja Stolić takmičiće se u konkurenciji seniorki na 8 kilometara.

- Prošle godine kros sam završila na 40-tom mestu, ove godine nadam se da ću biti bolja - izjavila je Sonja Stolić.

Olivera Jevtić zbog povrede prošle godine nije mogla da takmiči na Evropskom prvenstvu u krosu zato se ove godine nada nekom od medalja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA