Vuk Rašović promenio profesiju, ali opet juri titulu!

Bivši trener Partizana imenovan na mesto sportskog direktora beloruskog velikana Dinama iz Minska

  • 0

Uspeo je Vuk Rašović pre godinu i po dana za samo nekoliko nedelja da spase Partizan od gubitka titule, iako su crno-beli u finiš sezone ušli sa 11 bodova prednosti. Zamenio je tadašnji trener Teleoptika, Vladimira Vermezovića na klupi kluba iz Humske, brzo konsolidovao tim, pobedio u derbiju i osvojio titulu, šestu u nizu za Partizan.

Nastavio je posao i u sezoni 2013/14, imao bod prednostu na jesen u odnosu na Crvenu zvezdu, ali je dobio otkaz. Sada se nalazi pred novim izazovom u karijeri. Rašović je imenovan na mesto sportskog direktora Dinama iz Minska, a rukovodstvo kluba iz prestonice Belorusije ovim potezom želi da ojača sportski sektor i pokuša da prekine decenijsku dominaciju Bate Borisova.

Dinamo je poslednju titulu osvojio 2004. godine.

Vuk je na novoj poziciji zamenio Jurija Šukanova. Olakšavajuća okolnost mu je što za Dinamo nastupaju srpski internacionalci Slobodan Simović, Nenad Adamović i crnogorski reprezentativac Nemanja Nikolić.

U dosadašnjoj karijeri Vuk Rašović je pored Partizana trenirao Teleoptik i Srem iz Jakova.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA