DELIJE, NE BRINITE: Zvezda je bez pomoći navijača pobedila u 85 odsto utakmica! (VIDEO)

Košarkaši crveno-belih igraju protiv Laboral Kuće bez podrške sa tribina, ali ako je suditi prema dosadašnjoj istoriji, mnogo više puta su u tim mečevima slavili, nego tugovali

  • 8

Posle neočekivane i sramotne kazne nezavisnog sudije Crvena zvezda moraće poslednji duel u grupnoj fazi Evrolige protiv Laboral Kuće da igra bez prisustva svojih navijača. Srpski klub je kažnjen, iako su njegove pristalice napadnute u Istanbulu i njihov navijač ubijen.

Ipak, crveno-beli su odlučili da se ipak povinuju ovoj odluci i da u Pioniru bez publike odigraju svoj duel sa španskim predstavnikom. Ako je verovati dosadašnjoj istoriji mečeva koje je vicešampion Srbije morao da igra bez podrške sa tribina, onda nema bojazni za njih, jer su od sedam takvih susreta, čak šest puta slavili.

1. Crvena zvezda - Cibona 66:69 (1998) - Bio je to prvi duel dva tima posle raspada bivše Jugoslavije, a crveno-beli su morali da igraju bez navijača zbog njihovog upada na teren godinu dana ranije u finalu Kupa Radivoja Koraća. Zagrebački "Vukovi" su pobedili u Beogradu i to je jedini poraz Zvezde kada je igrala bez prisustva gledalaca. Revanširao se tim sa Malog Kalemegdana u Zagrebu, a evo detalja sa tog meča.

2. Crvena zvezda - Mons 96:68 (2007) - Zbog nereda i upadanja navijača na parket u duelu sa PAOK-om u Uleb kupu, srpski tim je dočekao Belgijance u praznom Pioniru, ali je uprkos tome zabeležena ubedljiva pobeda protiv ne toliko kvalitetnog protivnika.

3. Crvena zvezda - Himki 89:77 (2007) - Zbog pomenutog haosa na meču sa PAOK-om, ekipa sa Malog Kalemegdana je bila kažnjena sa dva meča bez gledalaca, a drugi su odradili u osmini finala protiv Himkija. Zabeležen je trijumf i u tom, ali i u revanš meču u Rusiji i obezbeđen plasman u četvrtfinale.

4. Crvena zvezda - Partizan 78:69 (2013) - Duel večitih rivala u finalu nacionalnog Kupa bio je prekinut zbog sukoba navijača dva tima i meč je nastavljen dan kasnije bez ljudi na tribinama. U tih 14 minuta nastavka crveno-beli su došli do pobede i osvojili Kup Radivoja Koraća.

5. Crvena zvezda - Konstantin 96:71 (2013) - U domaćem prvenstvu Zvezda je na svom parketu igrala protiv niške ekipe bez navijača, jer su kažnjeni za nerede u Večitom derbiju. Laka i ubedljiva pobeda domaćeg tima uz škripu patika.

6. Crvena zvezda - Metalac 90:53 (2014) - U poslednjem kolu ligaškog dela prošle sezone, takođe zbog haosa izazvanog u duelu sa Partizanom, izabranici Dejana Radonjića igrali su pred praznim tribinama i ostvarili više nego ubedljivi trijumf od 37 razlike.

7. Crvena zvezda - Partizan 97:88 (2014) - Najburniji meč finalne serije plej ofa koji je uzdrmao košarkašku Srbiju prošle sezone. Utakmica koja je prekidana dva puta, uz tuču igrača završena je bez prisustva publike u poslednjih devet minuta i odnosa igrača na parketu 5:3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA